Spelaren som ska hålla spöket vid liv

Spöket på Örjans Vall bara väntar på att det ska bli söndag då HIF möter Halmstad. Detta spöke har tidigare satt käppar i hjulet för HIF då man inte vunnit mot HBK på arenan mer än en gång sedan man tog steget upp i allsvenskan. Är det upplagt för en riktig rysare i HIF:s jakt på guldet?

Det är inte nog med det. I vägen står inte bara spöket, utan även ivriga Halmstadsspelare som kan gå över berg för att klara sig kvar i allsvenskan. En av dem är förre helsingborgaren Marcus Olsson, tvillingbror till Martin Olsson som spelar i både det engelska Premier League-laget, Blackburn, och svenska landslaget. För två år sedan var Marcus nära på att gå till HIF, men i sista sekund kom Halmstad in i bilden och Marcus nobbade att spela för den klubb han har följt sedan barnsben. Trots det är det inga tvivel om att HIF fortfarande ligger Marcus varmt om hjärtat.

– Jag var ju och såg många matcher på Olympia när jag var ung. Samtidigt kommer jag ju från Helsingborg och har växt upp i staden, förklarar Marcus.

Marcus känslor för HIF gör att matcherna mot “de rödblåa”, är speciella för honom.

–  Min familj och mina kompisar följer matcherna. Samtidigt känner jag många spelare i HIF, säger Marcus.

Trots det har inte Marcus någon åsikt om vem han tycker ska ta hem SM- guldet.

– Jag hoppas  att bästa laget vinner, konstaterar Marcus.

Under årets säsong har Halmstad varit ojämnt och gjort för få mål framåt medan laget släppt in desto fler. Därför hoppas Marcus på att HIF- spöket på söndag tar sig ur de mörkra vråerna på Örjans Vall och ger Halmstad vind i seglet i sin kamp om fortsatt spel i Allsvenskan nästa säsong.

– HIF är svårt och har nog inte varit så här bra på några år, erkänner HBK-spelaren. Dock har det varit så tidigare, att HIF inte lyckats vinna på Örjans Vall, vilken plats i tabellen de än legat på. Jag tror att det påverkar spelarna i dagens HIF, eftersom majoriteten av dem har upplevt hur svårt det är att möta HBK  på Örjans Vall, menar Marcus.

Halmstad har ett annat trumfkort i bakfickan.  Deras starke anfallare Joe Sise.

– Joe brukar spela bra mot HIF. Förhoppningsvis gör han det på söndag också, säger Marcus.

Halmstads spelstil hemma på Örjans Vall kommer säkerligen gynna HIF:s anfallsduo, Gerndt/Sundin.

– Vi går alltid för tre poäng, vilket vi också kommer göra på söndag, säger en bestämd Marcus.

Men paret Gerndt och Sundin, kommer inte få det lätt. Halmstad har planerat hur man ska ta dem ur matchen.

– Backlinjen ska samarbeta på ett bra sätt och använda sin fysiska förmåga för att få stopp på HIF:s djupledslöpande anfallare. Någon gång måste Gerndt/Sundin gå av plan mållösa. Hoppas det blir på söndag avslutar Marcus.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*