Spelarbetyg HIF – IFK Göteborg

Calle Johansson gjorde en bra insats i mittförsvaret Foto: Björn Wijk
Calle Johansson gjorde en bra insats i mittförsvaret
Foto: Björn Wijk

HIF inkasserade tredje raka förlusten ikväll efter 1-2 hemma mot IFK Göteborg. Här kommer mina spelarbetyg från matchen. 

Startelvan:

30. Pär Hansson 1 – Står för en del kommunikationsmissar, och gör det för omständigt för sig ibland när han passar i sidled och gör det svårt för försvararna istället för att bara skjuta iväg bollen. Gör en riktig tavla på 1-2-målet där han styr in ett skott i eget mål som han ska ta alla dagar i veckan, som helt och hållet avgjorde matchen. Måste ha kroppen bakom bollen där.

—–

6. Andreas Landgren 2 – Tillbaka efter avstängning och gör en godkänd match. Har några misstag defensivt men gör det i sin helhet OK. Fortsatt aggressiv i sin spelstil och offensiv på sin kant.

2. Carl Johansson 3 – Ersättaren för Pálsson såg stabil ut matchen igenom och gjorde det klart godkänt, förutom vid 1-1-målet där han går bort sig något. Bra i luften, spelar enkelt och låter sig inte bli stressad.

3. Frederik Helstrup 3 – Var bäst i HIF i första halvlek, där han styrde och ställde i backlinjen och bröt många av IFKs anfall. Inte lika tongivande i andra och gjorde något misstag här och där, men gör fortfarande en bra match.

28. Jere Uronen 2 – Godkänd insats där han fyller på offensivt som vanligt. Fick på några skott och hade rätt många inlägg. Helt ok defensivt.

—–

11. Arnór Smárason 2 – Fick idag spela yttermittfältare och gör det ganska bra. Slarvade en hel del med sitt passningsspel och var lite för aggressiv ibland där han gnällde på sina lagkamrater, men visade en bra teknik och kämpade på och slet.

5. Johan Mårtensson 3 – Är stabil matchen igenom och vinner mycket bollar. Bra passningsspel, bra duellspel och sliter hårt som vanligt.

19. Darijan Bojanic 2 – Försökte matchen igenom skapa chanser med sitt passningsspel och sina genomskärare, men fick inte riktigt till det. Sista passningen gick allt som oftast i stöpet, och man märkte att tålamodet tröt till slut. Utbytt i andra.

10. Anton Wede 2 – Kom till många skottlägen och sökte också många skottlägen, dock gick inte alla igenom försvaret. Passningsspelet var av det sämre slaget idag. Jobbade mycket men tröttades ut i andra, såg det i alla fall ut som. Blev även utbytt sedan.

—–

9. Robin Simovic 2 – Målskytt, bra i duellspelet och kom ofta ner och mötte boll. Fick som vanligt massa, några konstiga, domslut emot sig. Lite mer osynlig i andra halvlek men gör det allt som allt godkänt.

18. Jordan Larsson 1 – Försöker mycket men tappar också bollen för ofta. Blev för många klackar idag, och bolltouchen satt inte där den skulle. Hade en farlig chans med ett akrobatiskt avslut, annars inget nämnvärt i övrigt. Vägde alldeles för lätt i närkamperna.

—–

Inbytta:

14. Lalawélé Atakora 2 (in 81) – Höll i bollen bra, utmanade några gånger och fick bland annat med sig en hörna. Men skapade inga chanser till ett kvitteringsmål.

20. Emmanuel Boateng 1 (in 81) – Gör inget avtryck när han kommer in och hann inte skapa något. Ganska osynlig. 

Övrig trupp: Matt Pyzdrowski (mv), Jesper Björkman, Fredrik Widlund, Alexander Achinioti-Jönsson, Mattias Lindström

—–

Betygsskala:

1: Underkänd

2: Godkänd

3: Bra

4. Hög allsvensk klass

5. Landslagsklass

 

Matchreferat från kvällens match hittar ni här.

 

Emil.Carlsvärd.BBL

1 kommentar

  1. Skoj att Calle går in och gör en så här bra match (om än vissa skönhetsfläckar som vi 1-1 målet), ja hela laget tycker jag gör en bättre insats än mot MFF senast – men IFK likt MFF har större effektivitet och sen kom dessvärre den där grodan som alla målvakter råkar ut för då & då i just ett sådant här avgörande läge i matchen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*