Spela fotboll bondjävlar!

Allt Om HIF tipsar om en föreläsning på Helsingborgs Stadsteater.

Spela fotboll bondjävlar!
30/8 kl. 20:00
En föreläsning som inleder höstens program med föreläsningar och evenemang på foajéscenen.
Fri entré
Föreläsare: Torbjörn Andersson

En föreläsning om rivaliteterna inom skånsk och svensk klubbfotboll och klubbarnas lokala betydelse. Klubbarnas identitet och karaktär byggs upp i relation till andra klubbar och i Skåne är det bra ordnat med klubbrivaliteten.

Torbjörn Andersson är Fil Dr i historia och verksam som lektor i Idrottsvetenskap vid Malmö Högskola. Han disputerade med den mycket uppmärksammade avhandlingen ”Kung Fotboll” och författare till den högaktuella boken ”Spela fotboll bondjävlar”.

Björn ”Hymnmannen” Helgesson spelar ”På gator röda och blå” (HIF:s inmarschlåt) i anslutning till föreläsningen, som ett prov på den lokala supporterkulturen.

Föreläsningen görs i sammarbete med Folkuniversitetet i Helsingborg.

4 kommentarer

  1. Hoppas någon gick & lyssnade – läste själv en kurs för några år sedan under Torbjörns ledning om “Fotbollen i samhället” som var mycket intressant och trevligt att utbyta erfarenheter med andra “fotbollsidioter” även om flertalet hade försmak för någon Babyblå förening så fanns där en rödblå själ till som tur var – och Torbjörn själv är Bajensupporter och det är helt OK, men hade han varit AIK:are hade jag bojkottat kursen…

  2. “Gick och lyssnade”? Chansen är inte borta än…
    Den 30/8, alltså nästa tisdag har alla möjlighet att lyssna! 😉

  3. Oj, sorry – kollade fel på kalendern nyss, sånt som händer när telefonen ringer samtidigt som man ska svara på ett mail och så läsa intressanta notiser på AOH…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*