Vi välkomnar Erlend Hanstveit

HIF sålde Marcus Nilsson i somras, nu förstärker klubben truppen med 30-årige norrmannen Erlend Hanstveit, som närmast kommer från belgiska KAA Gent.

Erlend spelade med norska Brann 1998-2008 och gjorde över 200 matcher för dem. Under samma period representerade han det norska U21-landslaget (26 matcher) samt A-landslaget (5 matcher). Han tog även guld med Brann 2007 samt cupguld 2004. De senaste säsongerna har han tillhört Gent. Nu väljer han HIF före en rad andra klubbar som var intresserade av honom.
– Vi har varit intresserade av honom tidigare, innan han lämnade för Gent. Då valde han den belgiska ligan före Allsvenskan, därför är vi glada över att vi kan knyta honom till oss nu, säger HIF:s sportschef Jesper Jansson.

Hanstveit är i förstahand en mittback, men kan lika väl spela som ytterback och det finns även med i HIF:s tankar.
– Han är vänsterfotad och det är alltid attraktivt i en spelartrupp. Det känns bra att få in en spelande försvarare och med hans längd har han även ett bra huvudspel. Det är en ledartyp, han var lagkapten i Brann, säger Jansson.

Han blir spelklar redan i helgen och är tillgänglig mot Örebro SK på söndag.
– Han går in och konkurrerar om en plats precis som alla andra. Men vi får inte glömma att den belgiska ligan haft ett långt uppehåll och han skall nu komma upp i matchtempo, säger Jesper.

På torsdag kommer Erlend till Helsingborg och på fredag gör han sin första träning med HIF. HIF tränar även på lördag inför matchen på söndag.

Fakta Erlend Hanstveit;

Nationalitet: Norge
Född: 1981-01-28
Längd: 189cm
Vikt: 81kg
Position: Back (mitt eller vänster)
Kommer från: AAK Gent (2009-2011)
Tidigare klubbar: SK Brann (1998-2008)
Moderklubb: Osterøy (–1998)
Landskamper: 5 A, 26 U21

2 kommentarer

  1. Norske gutter brukker passe godt i HIF – så får hoppas på samma utveckling här så han inte blir en ny stammis hos Apoteket för Lars Bakkerud tillbringade mer tid i den kön än på Olympias bänk eller plan för den delen…

    Någon aning om vad affären kan tänkas ha kostat?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*