Efter över 4 år i Japan så är det asiatiska äventyret över för den förre HIF-anfallaren Robin Simovic. Redan igår avslöjade vi att 28-åringen kunde var på väg till Spanien och UD Las Palmas. Något som spansk media själv spekulerar om. Samtidigt menar rykte, från Italien, att Simovic skulle vara på väg till Livorno

Robin Simovic anslöt till HIF, från Ängelholm, inför 2013 efter en imponerande säsong i Superettan. Med 17 mål, på 27 matcher, så var förväntningarna stora på den gänglige anfallaren. Initialt gjorde han ingen besviken utan på sina åtta första matcher i den röda tröjan så noterades han för sex mål. Här verkade HIF ha hittat en riktig guldklimp. Men plötsligt gick det grus i maskineriet och även om Simovic hade Henrik Larssons förtroende så uteblev målen. Mot slutet av säsongen bänkades han dock och inte blev det bättre under hans andra säsong där det mest handlade om bänknötande och sporadiska inhopp. Men inför 2015 så lossnade det rejält för anfallaren gjorde en imponerande säsong  i HIF i år där han smällde in tolv bollar för Skånes Stolthet.

Målskyttet väckte intresse bland flera klubbar men till slut föll valet på Toyotaägda klubben Nagoya Grampus. Han målade i debuten och resten är historia. När säsongen summerades så hade Simovic tryckt in 11 mål på 29 matcher. Gick det bra för den förre HIFaren så gick det dock betydligt sämre för laget som tvingades börja om i andra divisionen inför årets säsong. Tiden i andraligan blev dock kortvarig. När säsongen summerades så hade klubben spelat tillbaka sig i J-League1 och Simovic rundat av det hela med 21 mål på 42 matcher. Intresset för svensken var stort men det flesta var övertygade att anfallaren, som satt på ett utgående kontrakt, skulle följa med Nagoya upp i högsta ligan. Så blev dock inte fallet utan det var J-League2-laget Omiya Ardija som drog det längsta strået.

Omiya var topptippade och skulle vara ett av lagen som tog klivet upp 2018. Men när säsongen var över så hade laget bara lyckats nå en sjunde plats och för Simovics del så hade han inte varit lika lyckosam som under sin tid i Nagoya. Sex mål var ett skralt facit för en av klubbens utländska stjärnor. Dock valde man att förlänga med anfallaren även över 2019 och visst gick det bättre, för både klubben och Robin, men inte tillräckligt. Omiya nådde en tredjeplats men förlorade i kvalet mot Montedio Yamagata. För Simovic, som noterades för åtta mål under säsongen, slutade tiden i klubben med ett gult kort och han blev utbytt i paus.

I December meddelade klubben att man inte förlänger avtalet utan 1 Februari så blev 28-åringen, från Malmö, sk Free Agent. Något som spanjorerna, och deras tekniska direktör Branko Milovanovic, skall tagit fasta på när man, enligt media, nu försöker locka anfallaren till den spanska andradivisionen. UD Las Palmas, som håller till på Kanarieöarna (Gran Canaria), ligger i dagsläget på 12:e plats i ligan och spelade, så sent som, 2017/18 i La Liga.

Samtidigt kommer uppgifter från Italiensk media att anfallaren är i förhandlingar med Serie B-klubben Livorno. Frågan är nu om det blir Spanien eller Italien för den förre HIFaren?

AOH drivs, i stor utsträckning, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du swisha en slant till 0703890866. Tack!

Föregående inlägg Blir det åter Allsvenskan för Khalili?
Nästa inlägg Mahlangu klar för nygammal klubb

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: