Spänningen stiger!

Solen skiner, och även om termometern inte visar det, så nog känns det som om det är vår i luften?

Om elva dagar sparkas bollen igång för HIF’s del i Allsvenskan 2010. Och det känns som om väntan inte alls har varit så lång som man kunde befara den skulle bli, då i November när slutsignalen gick och Allsvenskan 2009 avslutades. För min egen del har det varit ett konstant arbetande och den lilla tid som blivit över, har jag spenderat ömsom med familjen och ömsom med HIF i fokus.

***

Redan i höstas meddelades det att HIF skulle ersätta Henrik Larsson med en klasspelare, som kunde underlätta och avlasta för framför allt Rasmus. HIF har haft provspelare efter provspelare på plats, men än så länge är det ingen (elva dagar före avspark) som har passat in spelsystem och truppen. Och nu känns det som det är för sent?

Frågan som fastnat i mitt huvud; Behöver vi “ersätta” Henrik Larsson? Dum fråga säger nog de flesta spontant. Men, även om Henrik Larsson var en gudabenådad spelare med ett gudabenådat spelsinne, så var han inte ensam på plan. Det kan tyckas orättvist i min värld, att en spelare får all cred för ett lags framgångar. Och sedan Henrik kom tillbaka till HIF, har den mesta mediala fokusen legat på honom. Hur har det påverkat de andra spelarna?

Och faktum är ju dessutom att HIF har spelat ett spel, baserat på att Henrik var på plan. Och nu är han inte kvar, så nu borde ju spelet förändras och anpassas efter övriga spelare, vilket inte är enbart negativt, eller hur?

Naturligtvis förringar jag inte Henkes insatser, men laget är och ska förbli större än individen…

***

Bosse Nilsson. Man kan ha många åsikter om Bosse, men att han var en tillgång för HIF är det väl ingen som kan säga emot? Dessvärre fick Bosse lämna klubben utan möjlighet att bli avtackad, av så väl supportrar som övriga.

Vill ni skänka honom ett tack, och ni har Ansikts-boken (Facebook), är ni välkomna att göra det här. Jag ska om möjligt försöka få tag på Bosse och uppmärksamma honom på detta, han är inte glömd!

***

Jag kommer närvara på premiären nästa vecka. Och för att sätta lite press på er som bor i Helsingborg, så kan jag meddela att jag kör 25 mil (enkel resa) för att se matchen. Kommer du vara där?

2 kommentarer

  1. Var det inte så att det var tänkt att Bosse skulle bli avtackad på årsmötet men att han inte kom dit?

  2. Rickard: Det var nog inte det som Ymer refererade till. Bosse blev bortplockad och fick reda på detta. Genom HD. Redan där brast det och omöjliggjorde en normal och bra avtackning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*