Spänningen stiger!

Det är lunchdags. Och medan man käkar sin Thai-Take-Away vid skrivbordet på kontoret, läser man om dagens match med stort M. Idag kan alla Stockholmare, Göteborgare och övriga landet knappa in Canal Plus/Säsongskortet, PPV eller vad man nu har för möjligheter och förhoppningsvis få en underhållning av hög klass. Det är dags för “Slaget om Skåne – Del 1” (den andra delen utspelar sig på Swedbank Stadion senare i år)

Vad finns det att läsa om i dagens mediala utbud på nätet?

***

Vi börjar med (Stockholms) landets största tidning, Aftonbladet:
Mattias J Larsson sparar inte på krigsrubrikerna och bäddar samtidigt in det i lite domedagsdramatik;
Ni kan bli odödliga – 22 män har 90 minuter på sig – för att rädda allsvenskan
Innehållet under rubriken är trots allt ganska läsvärt om än en gnutta mindre dramatiskt. Larsson avhandlar både HIF’s försvar och MFF’s anfall. Men lägger tots allt in lite dramatik  – ” Ni som tror att Skånederbyt på Olympia i Helsingborg 21 april 2010 är en skånsk angelägenhet har allra mest fel. För det handlar om så mycket mer än så.I över fem veckor har allsvenskan stått med ryggen mot väggen allt medan vintern, uppvärmda inomhushallar och svenska fotbollförbundets veka regelverk tryckt en pistolmynning mot dess panna.”

***

Den ständiga tvåan och underdogen, Expressen och skribent Johan Orrenius blandar och ger. Han analyserar HIF i minst halva inlägget, blandar med lite egna anekdoter och intryck, samt ger MFF en liten eloge för sitt anfallsspel.

Orrenius är mindre lågmäld än vad kollega Larsson på Aftonbladet är, men alls inte mindre läsvärd, tvärtom:
Skåne även före resten av Sverige när det gäller fotboll.
Ett derby är förstås alltid speciellt men jag väljer hellre att fokusera på att vi ska se de två hittills bästa lagen mötas. Tabellen ljuger inte. Visst kan man säga att säsongen fortfarande är ung, många poäng kvar att spela om, yada, yada, yada
…”

***

Men de som ger mest och framför allt är mest läsvärda om du läser med röd-blåa ögon, är så klart Helsigborgs Dagblad. HD varvar intervjuer med spelare och tränare. Ställer bra frågor och ger verkligen läsaren ännu mer att se fram emot. (Nej, jag är inte sponsrad av HD...).

Det är spelare som Christoffer och Lindström som anger tonen av trygghet och en gnutta hälsosam nervositet, trots deras rutin. Men tryggast av alla är dock Mr Headcoach, Mr Karlsson, Conny Karlsson.

***

Det ska tydligen komma in lite regn under kvällen. Men personligen skulle jag stå ut med både regn och rusk om jag hade haft möjlighet. Jag är dock förpassad till (icke helt osköna) Tv-soffan, 25 mil ifrån händelsernas centrum. Men jag lovar, jag kommer göra allt för att skrika så det hörs ner till Helsingborg, då HIF vinner. För visst vinner vi?

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*