Uppsnack – Malmö FF

Ja jädrar, imorgon är det dags för årtusendets match! (De där är kanske inte sant, men kan tv4-sporten kalla “El Classico” för det, så kan väl jag kalla “Slaget Om Skåne” för detsamma?). Ironi mina vänner, ironi…

Tänk tanken; Fullsatt Olympia, HIF i serieledning, grön gräsmatta, skönspel och spänning i kamp mot våra bröder från söder, Malmö FF. Kan förutsättningarna bli bättre? Kan verkligen förutsättningarna bli bättre?
Gissa om jag är avundsjuk på alla er som kommer vara på plats!

***

HIF kommer ställa exakt samma startelva på plan som i förra matchen, och matchen dessförrinnan och matchen innan dess…
Kontinutet, onekligen ett av Conny’s ledord (mitt också…), vilket innebär att Rasmus och Sundin åter bildar anfallspar.
En liten spännande krydda i det hela är dock att vår från England nyinförskaffade Holländare (med Marockanskt? pass), sitter på bänken istället för Porcellis. Kan han bli jokern som avgör, eller har Sundin fått till både självförtroendet och målsiktet och avgjort innan dess?

***

Det är i princip omöjligt att tippa såna här matcher. Tippar jag med hjärtat blir det 2-1 till HIF. Tippar jag med hjärnan, blir det fortfarande 2-1 till HIF…men tippar jag objektivt så skulle jag kunna sträcka mig till ett oavgjort resultat, varför då inte 3-3?

***

Dagens Dumstrut (om det nu finns en sådan utmärkelse) går till Stefan Alfelt på Afton/Sportbladet för sin utomordentligt patetiska krönika idag.

***

Många sidor och tidningar har gått i de nostalgiskas fotspår under veckan. “Skånederby” vi minns, eller inte minns, eller inte vill minnas har nötts och blötts. Jag har aldrig lätt att komma ihåg specifika matcher, men en match kommer jag ihåg som om det vore igår, MFF-HIF,  Malmö Stadion och 3-3. Den matchen sitter på näthinnan än. Och det roligaste med det och den matchen, det är ju faktiskt inget positivt minne egentligen.

HIF leder med 3-0 och tappar till 3-3! En match man borde glömma, absolut! Men det var inte resultatet som var det viktigaste där. Stämningen, känslan och spänningen mynnade ut i en eufori av känslor som etsats sig fast som ett tvåkomponentslim av hög klass. Det var flera dagar innan den matchen samma, exakt samma spänning i kroppen som inför morgondagens match. En stor anledning till detta är ju såklart det faktum att HIF leder och MFF ligger tvåa!

***

Malmö då? Vad har vi att förvänta oss av motståndarna?
“-Frankly my Dear, I don’t give a damn!”

***

Är det så att abstinensen blir för stor, och ni vill hänga med ännu mer på “inför-snack” etc, så rekommenderar jag starkt att ni klickar vidare till Sportbloggen på HD och gottar er av allt “inför-godis” som det har dukats upp med!

***

Kom igen nu Helsingborgare, HIF’are och alla sympatisörer! Nu jädrar…

4 kommentarer

 1. Ymer: Att Stefan Alfelt är Göteborgare kan vi konstantera redan. Men Tänk om Vi vinner imorgon? Tror Aldrig Göteborgar hämtar in och samtidigt går obesegrade i resterande matcher i Allsvenskan. Göteborg vinner absolut inte. Står mellan HIF,Malmö,Häcken och Elfsborg tror jag. 3 förluster redan.. Hm stefan hm.

 2. Det var inte främst det jag hängde upp mig på med hans “krönika”.
  Det var uttalandet om Lantz betydelse för laget (som iof är stort, men inte allt), och hans plumpa jämförande mellan Olympia och Kopparvallen. 😉

 3. En lätt uppvärmning inför nästa seriefinal 😉
  Sådana som Alsfelt kan göra allt för att sälja rubriker.
  Förra veckan var skånelagen redan i topp för att stanna, denna har änglarna redan vunnit guld.
  Förakt!!!

1 trackback/pingback

 1. Reflektion från Tv-soffan | | Allt Om HIF |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*