Sommarfönstret stänger imorgon- kan där vara fler på ingång?

© Bildbyrån - COP 7 - SWEDEN ONLY

Daniel Hafsteinsson, Anders Lindegaard, Alhaji Gero, Ibrahim Bancé , Alexander Nilsson och, nu senast, dansken Tobias Mikkelsen! HIF har, minst sagt, varit aktiva i sommarfönstret men nu kommer uppgifter om att klubben, in i det sista, försöker förstärka truppen inför den Allsvenska slutspurten.

Det är Expressen som säger sig ha uppgifter på att HIF för diskussioner med tyska Dortmund om ett lån av den unga mittfältaren Tashreeq Matthews. 18-åriga Matthews har, förutom en utlåning till Jong Utrecht förra säsongen, huserat i Dortmunds ungdomslag och är nu på jakt efter speltid på A-lagsnivå. Vi snackar om en sydafrikansk offensiv mittfältare med meriter från sydafrikanska ungdomslag.

Om detta blir verklighet så skulle detta innebär att HIF värvat fyra mittfältare under sommaren att lägga till de övriga 11 mittfältare som klubben använt sig av under innevarande säsong. Det som skulle tala emot en affär är att Matthews primära position är ytterkanterna och det är knappast här som HIF behöver förstärkning. Dessutom var HIFs ordförande, Krister Azelius, tydlig med att det skall till något alldeles extra för att man skall öppna upp plånboken och med tanke på antalet mittfältare, och att Matthews söker omedelbar speltid, så ställer jag mig tveksam till en ev övergång som dock, enligt Expressen, även skulle innehålla en option på framtida köp.

Däremot är det positivt om HIF bygger för framtida generationsväxling men, i dagsläget, ligger, troligtvis, all fokus på att säkra det Allsvenska kontraktet.

Foto: © Bildbyrån – COP 7

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*