Cupdatum fastställt!

Enligt uppgifter till AOH så återvänder Alex Timossi till HIF Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN

Snart är det dags för HIF att kliva in i andra omgången av Svenska Cupen. För motståndet står, precis som 2017, Oskarshamns AIK och nu har man även fastställt speldatumet

Torsdagen den 22 Augusti klockan 18.30 är det datum du skall plita ner i din kalender. Det är nämligen då som HIF beger sig till Arena Oskarshamn för mötet med Division 1-laget Oskarshamns AIK. Det handlar om den andra omgången av Svenska Cupen där vinnaren tar sig till gruppspelet.

I gruppspelet placeras de 16 högst rankade lagen in i grupperna och de övriga 16 lottas in fritt. De åtta gruppsegrarna avancerar till kvartsfinal. I kvartsfinalerna lottas de fyra gruppsegrarna med bäst resultat från gruppspelet som hemmalag mot övriga gruppsegrare. Hemmalag i semifinaler och final utses genom fri lottning. Speldagar för gruppspel, semifinaler och final fastställs i årsplanen för 2020.

HIF, som stått som slutsegrare vid fem tillfälle (1941, 1998, 2006, 2010 och 2011), gick ju på pumpen, mot Eskilsminne, förra säsongen och missade således gruppspelet. Denna gången hoppas vi att man kan ta sig samman och avancera ett steg närmre en ev slutseger och chansen till Europaspel 2020.

Förra gången HIF mötte Oskarshamns AIK vann man med 3-1 efter att Alex Timossi Andersson (2 mål) och Martin Christensen stått för målen. Laget tog sig vidare till gruppspelet där man, trots fina insatser mot såväl Örebro och Norrköping, slutade tvåa och missade avancemang.

Har du ingen möjlighet att ta dig till Oskarshamn så kommer matchen även visas på Cmore

Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*