Snart är det dags

Sitter på tåget på väg ner till Lund för att där byta och ta mig de sista fyra-fem milen till Helsingborg. (Att SJ inte har direkttåg eller ens trafikerar Helsingborg är en stor skandal). Nåja, man får lite tid att drömma och tänka sig tillbaka.

För min del fastnar minnet på matchen mellan HIF och Häcken i premiäromgången 1998. Det var i den matchen som nuvarande förbundsordföranden blåste av mitt under en hörna. En hörna som vi nickade in. När bollen var i luften på väg in så tog tiden slut och Karl-Erik Nilsson från Emmaboda blåste av. Helt enligt regelboken. Men det var inte det minnet som etsat sig fast. Under vårvintern ville vår nye tränare ha in en anfallare från hans tidigare klubb Molde. Det fick han. Arild Stavrum började i och för sig på bänken i den matchen men när han kom in tog det honom 25 sekunder att bli Olympiapublikens stora gunstling. Stavrum fick bollen 25 meter från Häckens mål, drog till med sitt första tillslag ett skott som rammade ribban. Tror de fick byta ut målet efter matchen. Hade förmodligen skakat än i dag om det varit kvar.

I kväll är det dags för en ny “norrman”. Ja, han kommer i alla fall från den norska ligan, närmare bestämt Haugesund. Nikola Djurdjic (namnet får en att få rysningar av annat slag, oroande likt Djordic..) kommer sannolikt att spela från start. Han får gärna få på ett par kanoner av Stavrumklass. Men de får oerhört gärna ta sig in under ribban.

Nikola har ingen press på sig. Utan träningar med klubben har han rätten att göra en mindre bra insats men att Åge slänger in honom direkt (om nu så blir fallet) vittnar om vilken tro Åge har på honom. Att han dessutom lirat med Sörum och att de känner varann gör inte saken sämre. Nu är det inte längre fråga om att båda anfallarna MÅSTE göra mål (som det sett ut fram till Slaskmatcherna) utan nu prioriteras laget. Dessutom uppges Djurdjic vara en terrier på plan. Han kräver mycket av sina medspelare och mer av sig själv. En andraversion av Ardian Gashi i det hänseendet.

Just nu passerar Osby förbi. Än så länge är tåget i tid. I kväll bär det av mot Olympia. Efter matchen tror jag den trogna delen av HIF-publiken har en ny kelgris!!

2 kommentarer

  1. Helt enligt regelboken men också helt utan känsla för spelet – får hoppas Karl-Erik inte blir en paragrafryttare som förbundsordförande också, utan lyssnar in mer vad fans, publik, media & andra alla förutom elitklubbarna har för tankar & ideér om hur man utvecklar svensk fotboll! Men hans start som Sveriges fotbollspamp har inte direkt visat dom tendenserna…

  2. Du tycker alltså att han skulle struntat i att tiden var ute.. Och att det på något sätt skulle visa känsla för spelet. Nä, att göra mål efter att tiden är slut är och förblir hur fel som helst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*