Snälla Halmstads BK

Hej Halmstad, jag skriver till er för att be er att slå Malmö på söndag. Jag behöver inte berätta för er hur viktig matchen är. För er kan den vara en biljett till mer säker mark. Ni spelar ju under hot om nedflyttning och ni är redan inställda på att det kommer bli en tuff höst. 

hbklogoGivetvis skriver jag inte till er i den egenskapen av att jag först och främst värnar om er existens i Allsvenskan. Även om ni står högt på min lista av lag jag vill ha kvar i högsta ligan så är mitt motiv givetvis mycket mer självcentrerat.

Fakta är dock att under tvåtusentalet har det krävts i snitt 27 poäng för att hålla sig kvar i Allsvenskan. Ni har 13 poäng upp till den nivån just nu. Och bara 13 matcher på er att få in dem, vilket betyder att ni måste plocka en poäng per match. Men ni är fem lag inom fem poäng som ligger och krigar om fortsatt kontrakt, så det finns en chans att 27 poäng kommer vara mer än tillräckligt för att klara kontraktet eller i alla fall undvika direkt nedflyttning.

Att satsa på att klara oavgjort i varje match är ju däremot en dum strategi. Bättre då att spela som ni gjorde när Helsingborg kom på besök till Örjans Vall. Ligg högt, gå på och satsa för att vinna. Speciellt i matchen mot Malmö. För om ni börjar er poängskörd nu blir ju mötet med HIF på bortaplan blir mindre viktigt för er. För hur mycket jag än gillar Halmstad så är jag övertygad om att Helsingborg inte kommer visa någon skonsamhet när ni kommer på besök till Olympia i höst. Dessutom glädjer det mig ända in i själen när Malmö får stryk. Jag gissar att efter att de knep guldet framför näsan på er 2004 så är ni inte heller så förtjusta det laget och mer än gärna vill ge dem en knäpp på näsan.

Så för er egen skull ber jag er att, snälla, slå Malmö på söndag. Det blir tre friska poäng till er och två matcher där ni inte behöver fundera på att ta poäng för allt ska gå bra även för er, vilket skulle betyda att ni kan ligga på plus enligt schemat när ni reser ner över åsen i oktober. Det är den fjärde sista omgången och det var då HIF avgjorde Allsvenskan 2011. Om man frågar runt ibland spelare och ledare i Helsingborg, ja då lovar jag att de säger att de gärna gör om den bedriften i år.

Om ni är snälla och gör det för mig och för Helsingborg, så lovar jag att besöka Örjans Vall så många gånger jag bara kan i framtiden förutsatt givetvis att HIF inte spelar samtidigt förstås.

Björn Velander BBL

1 trackback/pingback

  1. Allt Om HIF tippar Allsvenskan Omgång 18 : | Allt Om HIF |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*