Oj vad det snurrar och surras om HIF

Om Peter Larsson drar till Turkiet...
Om Peter Larsson drar till Turkiet…

Efter den underbara seriefinalen i Göteborg har det snurrat och surrats rejält om HIF i media de senaste dagarna. Allt med anledning av det där transferfönstret som står på vid gavel just nu. Mittbackar ut och in, skadade spelare på gång in och eventuella lån av spelare som inte får speltid i sina proffsklubbar.

Det är lätt att låta sig ryckas med i cirkusen, men själv väljer jag att sitta lugnt i båten och avvakta när det verkligen händer något konkret.

Det är klart att jag förstår att Peter Larsson skulle tycka att det vore kul att fylla på bankkontot med ännu ett utlandsäventyr, dessutom i soliga Turkiet. Precis som jag förstår om Joe Baffo tycker att det är lite trist att få se de flesta matcherna från bänken och möjligen skulle kunna tänka sig ett litet äventyr på Listerlandet i Mjällbys tröja.

Däremot tror jag att den gode Baffo skulle se sin chans om Peter försvinner. Då blir det ju plötsligt en plats ledig som mittback. Och nog vore det roligare att spela om ett allsvenskt guld, än att hamna i Mjällby, som må vara hur duktigt som helst men ALDRIG kommer att nå översta toppen. Eller hur?

Jag fattar också att Astrit Ajdarevics agent tycker att HIF och MFF (allsvenskans två topplag) är de enda som vore av intresse när hans spelare numera bara får nöta bänken i Holland. Och att Sirius-talangen Ante Björkebaum, efter en skadefylld säsong, vill flytta till allsvenskans bästa lag för att fortsätta sin positiva utveckling är ju bara fullt naturligt.

Snacka om ”silly-season”! Tänk om alla rykten som kommer i omlopp skulle leda till övergångar?

Det kommer givetvis inte att hända.

Lite kul är det förstås att snacket om att ”HIF säljer guldet”, OM den eller den spelaren försvinner, helt tystnat. Det hördes när Bedoya var på väg bort och det hördes när alla trodde att May skulle dra utomlands.

Men när HIF lyckades med bragdvändningen i Göteborg, utan både May och Bedoya, var det ingen som kom ihåg det.

Jespers värvning av Arnor Smarason tystade en del, även om islänningen ännu inte blommat ut fullt. Jag tror det finns mycket större potential där.

..är nog inte Baffo så intresserad av Mjällby?
..är nog inte Baffo så intresserad av Mjällby?

Nu såg jag att senaste nyförvärvet Ema Boateng gjorde en mycket bra debut i U21-laget senast och är aktuell för ett inhopp mot Djurgården.

Dessutom har vi ju duktige David Accam och evigt unge Mattias Lindström. Robin Simovic har tappat lite av vårformen men kommer alldeles säkert tillbaka. Och evighetsmaskinen Gashi är ju som ett halvt lag med sin pådrivarandra och kämpaglöd.

Glöm sedan aldrig Alvaro Santos. Han är en tillgång för klubben vare sig han befinner sig på planen, på bänken eller på stan!

Jag tror inte vi behöver vara oroliga för vad som händer innan transferfönstret stänger. Det är snarare motståndarna som ska vara oroliga.

Jansson fixar de spelare som behövs och Roar, Kalle och Sven tar hand om dem på bästa sätt.

bbl_roland_nordqvist

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*