Smått och gott i HIF-världen…

Vad har Anton gjort för ont? Foto: Samone Falkman

Vi har gått in i 2019 och på HIF-fronten har det mest handlat om det ekonomiska läget, värvningsrykte och försäsongsträning. Men det innebär ju inte att övriga fotbollsvärlden står still utan runt klubben dyker det upp lite allt möjligt som kan vara av intresse för oss inbitna HIFare…

Den förre HIF-anfallaren, Anton Kinnander, är klar för Division 1-klubben Torns IF. 22-åringen gjorde åtta allsvenska inhopp då han representerade HIF 2014 och 2015. 2017 skickade Kinnander in 20 mål, på 22 seriematcher, för Eskilsminne som sedan kvalade sig upp i division 1. 
Fjolåret var dock tyngre. 
Anfallaren spelade bara 16 av 30 matcher (sju från start) och gjorde fyra mål. Nu hoppas vi att klubbytet skall bli en nystart på karriären för den förre HIFaren

**************************************

Det blev inget mål för HIFs Andri Bjarnason i någon av Islands två träningsmatcher i Qatar. I den andra matchen stod Estland för motståndet. Bjarnason fick börja på bänken men byttes in i den 57:e minuten. Anfallaren var millimeter från att avgöra mötet som dock slutade 0-0. Därmed ansluter nu islänningen till HIFs försäsongsträning närmaste dagarna.

**************************************

Säg LA Galaxy och alla kommer osökt att tänka på Zla…Ema Boateng! Den förre HIFaren kom till klubben 2016 och har sedan dess spelat 87 matcher och noterats för 8 mål samt 12 assist. Vid årskiftet gick kontraktet ut men klubben vill givetvis behålla den 24 åriga mittfältaren och nu står det klart att så blir fallet.

Boateng spelade i HIF 2013-2016 och noterades för 37 matcher/4 mål för Skånes Stolthet

******************************************

Alex Kacaniklics ev återkomst till svensk fotboll lär bli en följetong. Självklart är det många intressenter när en spelare av Kacaniklics kaliber plötsligt finns tillgänglig. Hif har anmält sitt intresse och igår nåddes vi av ryktena att mittfältaren skall ha avlagt ett besök hos Hammarby. Blir ekonomin avgörande så lär ju HIF knappast ha någon chans men ser man det, ur ett historiskt perspektiv, så lär även Bajen få det svårt att övertala svensken. På nätet figurerar just nu en video, från 2013, där Alex pappa, den gamle HIF försvararen, Zoran Kacaniklic tydligt deklarerar att HIF aldrig kommer vara ett alternativ för hans söner om han får bestämma. Allt handlar ju om ett gammalt groll i samband med att Alex lämnade HIF för spel i Liverpools ungdomslag. I samma veva valde storebror Robin att flytta med den övriga familjen till England. Då han ingick i HIFs trupp ansåg sig klubben ha rätt till ett utbildningsbidrag som Robin Kacaniklics nya klubb inte var villiga att betala osv. I samma intervju namnger dock Zoran de två “värsta” personerna, i HIF, och nämner då Paul Myllenberg samt Jesper Jansson. Samma Jansson som numera är sportchef i Hammarby….

Det är extremt tyst om det ekonomiska läget i klubben och, i dagsläget, vet vi ju faktiskt inte om klubben lyckats “frisera” brakförlusten på 13 miljoner kronor. Om inget läcker ut till media (läs HD) inom någon vecka så lär ju det kommande medlemsmötet tillhör något av de mer välbesökta under de senaste åren. 29 Januari klockan 18.00 i Sportbaren för er som missat det hela…

*************************************

Samuel Aziz, Johan Eiswohld och Jesper Björkman är några av de fd HIFare som fortfarande inte hittat någon ny klubb. En som däremot vet var han skall spendera de närmsta åren är Loret Sadiku. Den förre försvararen har nämligen förlängt sitt avtal, med turkiska Kasimpasa, till 2022. Sen blir det ju till att börja följa den tyska andraligan då både Joseph Baffo och Victor Palsson har hamnat där i MSV Duisburg resp SV Darmstadt 98. Själv är jag mest nyfiken på om David Accam tar ett år till i Philadelphia eller om han jagar en ny klubb. Förra säsongen var ju en missräkning för anfallaren som bara noterades för ett ynka mål på de 23 framträdande han gjorde sedan övergången från Chicago.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*