David Accam “- MLS håller betydligt högre nivå än Allsvenskan”

Låt oss se David från start idag.

Philadelphia Unions anfallare, den förre HIFaren, David Accam tycker att MLS håller en betydligt högre nivå än Allsvenskan. Accam menar att kvaliteten på Major League Soccer kan jämföras med några av de större ligorna i Europa.

Det är i en intervju med Ghana Soccernet som den förre HIFaren lyfter påståendet att MLS håller samma nivå som de europeiska toppligorna. Accam kom till HIF, från Östersund, sommaren 2012 och växte omgående ut till en av Allsvenskans främsta spelare. Under tiden i HIF noterades han för drygt 80 matcher/ 38 mål innan flyttlasset gick vidare till MLS och Chicago Fire. Här fortsatte 28-åringen att imponera och nominerades bla för årets mål 2016. Inför 2018 lämnade han Chicago för spel med Philadelphia där han blev klubbkamrat med en annan fd HIFare Alejandro Bedoya.

Tiden i Philadelphia har tyvärr inte varit lika framgångsrik för Accam som främst spelar som vänsterytter numera. 23 matcher/1 mål är ett riktigt skralt facit för HIFs förre målkung. Ändå ser han inte Sverige som ett framtida alternativ trots motgångarna

– Många menar att MLS inte kan jämföras med de europeiska ligorna men där har dom fel. Jag har spelat i Sverige och kan garantera att MLS håller en betydligt högre kvalitet än vad Allsvenskan gör. MLS växer för varje säsong och numera dyker det upp en mängd unga spelare, från Sydamerika, som höjer kvaliteten på ligan rejält. Detta gör ju att även intresset från både publik, och etablerade utländska spelare, ökar.

Just nu befinner sig Accam i Ghana men väntas återvända till Philadelphia när försäsongen drar igång. Förutom att hålla igång, på egen hand, så har anfallaren bla arrangerat en egen ungdomsturnering samt även passat på att gifta sig med flickvännen Florence Dadson, fotbollsproffs i amerikanska Gulf Coast Texans och Ghanas landslag.

Källa: CiTi TV

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*