Smått och gott i fotbollsvärlden…och en nyårshälsning från AOH

Året går mot sitt slut och på HIF-fronten har det mest handlat om det ekonomiska läget de senaste veckorna. Men det innebär ju inte att fotbollsvärlden står still utan runt klubben dyker det upp lite allt möjligt som kan vara av intresse för oss inbitna HIFare…

Den förre HIFaren Magnus Powell, som spelade i klubben 1995-1999, verkar ha rotat sig rejält i Norge där han nu återvänder till Levanger FK som tränare. Efter tiden i HIF fortsatte ju karriären i Norge och spel med Lilleström (som HIF för övrigt möter under försäsongen) och Lyn innan han rundade av, som spelare, i GIF Sundsvall. Efter en kort tid, som assisterande, i Sundsvall så återvände han till Lilleström som ansvarig för deras Junior Elite. 2014 blev han så huvudtränare i Egersund IK innan Levanger lockade till sig den förre anfallaren. Norr om Trondheim stannade Powell i två säsonger innan ett jobb i högsta serien lockade.

16 Januari 2018 blev han presenterad som huvudtränare i Sandefjord men efter bara sju matcher så valde klubben att bryta kontraktet. Det framkom att spelatruppen menat att Powell var alldeles för otydlig, i sin spelidé, och när man bara nådde en seger, på de inledande sju matcherna, så fick även styrelsen nog. Sedan dess har Powell gått arbetslös men nu återvänder han alltså till Levanger som får göra en omstart i tredjedivisionen efter fyra säsonger i näst högsta serien. Noterbart är att vi även hittar den förre HIFaren, Viktor Ljung, i Levangers backlinje. Försvararen har ett kontrakt som sträcker sig över 2019.

******************************

När vi ändå är inne och rotar i grannlandet så kommer man osökt att tänka på Ardian Gashi. Den 37-årige “ikonen” spelade i HIF under fem säsonger och blev bla vald till Årets HIFare 2012. Sommaren 2014 återvände mittfältaren till Norge för spel med Odd där han stannade till kontraktet löpte ut 2016. Gashi återvände sedermera till en av sina tidigare klubbar, Örn-Horten, där han fick rollen som Sport och Utvecklingschef. Parallellt med detta spelade han även i klubben som håller till i norska motsvarigheten till division 4. Under förra året valde han att lämna klubben för att istället bli heltidsanställd på NFF Vestfold . From 1 Januari återvänder han ändå, till viss del, åter till Örn-Horten där han blir instruktör för Örn-elite.

***********************

Halmstads BK Gabriel Gudmundsson stod för en fin säsong i sitt HBK, då han svarade för 9 mål och 4 målgivande passningar på 28 matcher i superettan. Hans fina insatser i bollklubbens tröja har gjort HIF intresserade av att knyta till sig talangen. HIF:s ordförande, Krister Azelius, menar också att spelaren är intresserad av att komma till klubben

– Vi är inte överens med Halmstad om en prislapp utan har kvar att göra det jobbet och har en förhoppning. Vi är intresserade av spelaren och spelaren är intresserad av oss. Sen om hans intresse är så stort att han möter våra positioner återstår att se, men just nu måste vi ta oss förbi årsskiftet och ordna elitlicensen och sen får vi ta full fart i de diskussionerna, säger Azelius till Kvällposten

***********************

För er som haft lite svårt att hänga med i “Silly-svängarna” så kan vi meddela att följande spelare lämnat HIF under den senaste månaden:

Darijan Bojanic (Hammarby), Calle Johansson (Falkenberg), Casper Seger (Eskilsminne), Max Mårtensson (Landskrona BoIS), Eskil Ulinder (Högaborg), Jonathan Larsson (klubblös), Thierry Zahui (klubblös), Alex Weijdrup (klubblös), David Stenblom (klubblös), Majid Badran (Eslövs BK), Pelle Rosenlind (Hittarp), Hugo Von Reis (klubblös)

***********************

Samtidigt som en del lämnar så har HIF, redan idag, en rätt stark och stabil trupp inför den kommande säsongen. I målet växte Kalle Joelsson ut till en fullvärdig ersättare för Pär Hansson och när den sistnämnde är tillbaka, efter nackskadan, lär konkurrensen, om en plats mellan stolparna, sporra rejält. I backlinjen har vi ett riktigt framtidsnamn i Charlie Weberg och rutin i form av Granen, Holger, Randrup, Liverstam och Adam som precis förlängt sitt avtal.

Många har kanske glömt att vi signade Alexander Farnerud under 2018 och han kommer vara spelklar inför 2019. Här har det snackats om en spelare som kommer tillhöra en av de främsta, på sin position, i Allsvenskan. Lägg därtill att Sheriffen återkommer efter en efterhängsen skada och att Rasmus Jönsson kritat på ett 4-års avtal under förra veckan. I övrigt lär ju knappast Moro, Max Svensson, Almeida och Abubakari må sämre av att får spela Allsvenskt. Icke att förglömma Andreas Landgren som fick skralt med speltid 2018 men, inte minst i sitt inhopp mot Falkenberg, visade att där är mycket jävlar anamma kvar i den kroppen.

På topp har vi en av Allsvenskans kanske mest spännande anfallare i Andri Bjarnson som, trots sin ålder, fortsätter att ta jättekliv i karriären med bla landslagsuppdrag för Island. Vi hittar även en fd Allsvensk skyttekung, Wanderson, som nu fått möjlighet att acklimatisera sig till Svensk fotboll igen. Med en ordentlig försäsong i benen så kommer HIF till spel med Allsvenskans kanske med spännande toppduo under 2019

***********************

Designen för Årskortet 2019 är nu släppt och åter igen var det Max Ausfelts bidrag som drog det längsta strået. Ett rätt avskalat kort där man fått med såväl den skånska flagga som en flirt med Södra genom en bakgrundsbild på den uppgången. Personligen hade jag gärna sett att man hellre flirtat lite med det faktum att det, kommande säsong, är 20 år sedan som HIF blev Svenska Mästare. Varför inte lite bakgrundsbilder på några av de svunna hjältarna från den tiden samtidigt en uppskattning till det efterlängtade guldet. Å andra sidan så valde jag inte att skicka in något bidrag, då det inte är “my cup of Tea” och då kan jag ju inte heller klaga. Men nostalgikern i mig hoppas ändå att HIF, under nästa år, uppmärksammar det fantastiska 1999 och kanske skapar ett event kring/med hjältarna.

Årskortet då? Ja, har du inte redan bokat din plats på Olympia så gör du det via www.hif.se

**********************

Självklart är ni läsare medvetna om att Allt Om HIF är en rent ideéll sida som drivs på hobbybasis. Men det innebär ju inte att vi klarar oss helt utan omkostnader så därför pågår ständigt jakten på samarbetspartners och annonsörer. Känner du att AOH hade varit en intressant plattform för dig, och ditt företag, att nå ut till våra läsare så tveka inte att höra av dig för en diskussion. Under 2018 har vi haft en del, såväl, större som mindre samarbeten med väldigt bra respons. Kontakta oss, för en förfrågan, gör du på kontakt@alltomhif.se

***********************

Vi på AOH vill samtidigt passa på att tacka alla våra läsare för ett fantastiskt 2018. Ett makalöst sommarfönster och ett Allsvenskt avancemang gjorde inte direkt våran sits sämre utan i dagarna passerade vi faktiskt 260 000 sidvisningar vilket innebär att över 700 läsare, dagligen, har besökt vår lilla sajt! Stort, stort tack! Detta sporrar givetvis oss lite extra inför 2019 och, för att tala i fotbollstermer, så “snörar vi på oss dojorna” och tar nu sats inför AOHs 10:e år med förhoppningen om att vårt kära HIF klarar av att stabilisera sig, både på och utanför planen, under den kommande säsongen. AOH lovar åtminstone att göra sitt yttersta för att leverera matnyttiga HIF-nyheter och reportage för att stilla våra läsares behov.

Med önskan om ett Gott Nytt HIF-år så ses vi i Helsingborgs Arena när säsongen drar igång den 4 Januari med Nyårssaluten

/Martin

        

  

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*