Släcker Mörk ljuset för talangen Thern?

Simon Thern lämnar HIF den 28 mars 2012 går HIF ut med idag, Helsingborgs Dagblad går ett steg längre och avslöjar att Thern skrivit på för MFF. Så stora ballar trodde jag inte det satt på en 19-åring!

Det har ju framkommit att Simon varit missnöjd med att oftast placerats på kanten i HIF och krasst räknat så var det nog ingen som kunde förutse May Mahlangus enorma utveckling under 2011 eller det faktum att Ardian Gashi inte skulle vara avstängd en enda gång under säsongen för varningar eller utvisningar. Men helt ärligt, Simon har fått chanser att starta så fort möjligheter har getts. Att ha krav på en specifik plats i laget komplicerar bara det för tränaren, en spelare som klarar av flera roller är guld värd för ett lag som exempelvis Chrisse är i HIF. Simon har visat att han klarar yttermittfältsrollen, innermittfältsrollen och även högerbacksrollen i HIF. Han kunde blivit en muliti-talang, ifall han velat det själv.

Det vill han inte-han vill spela i mitten, Punkt.

I mittens rike har MFF Ivo Pekalski och Wilton som får anses som förstavalen-fast med Rickard Norling vet man aldrig-och även om de är två enklare spelare att konkurrera ut än May och Gashi så är jag  tveksam till att Simon är kapabel till det idag baserat på det jag sett av hans innermittfältsspel i HIF. Hans sämsta insatser i HIF har han enligt mig presterat just på sin favoritposition som innermitt, låt vara att jag är bortskämd med May och Gashi där men jag har tyckt att Simon funkat bäst på kanten.

Återstår att se hur HIF och Mörk löser det faktum att Simon har kontrakt till den 28 mars2012, sätter honom på bänken i U-21 laget? Betalar ut hans lön i Estrella chips? Eller får MFF att snyta fram en övergångssumma för Simon?

Men, jag måste erkänna att Simon har ballar som väljer att gå från HIF till MFF, andra hållet hade varit lika känsligt, och klarar han det utan att få en dipp i karriären kan han bli något riktigt stort. Klarar han inte den pressen han nu själv lägger på sina axlar så kan säkert agent Mörk hitta en ny klubb till honom, på Jyllands östkust eller liknande. För Mörk är det ju bara ännu en deal som genererar pengar till honom och hans annonsbyrå.

 

4 kommentarer

 1. Jag har ofta upplevt Tern som lite flack, lite svår att få grepp om som person och detta om det nu stämmer att han går till MFF tyder ju på en svårighet att förstå sig i ett sammanhang. Ett år i HIF? Märklig vändning för en 19 åring må jag säga men det behöver inte betyda att detta endast handlar om Tern och hans brist på tålamod utan kanske också om att något inte blivit bra för honom i HIF? Bortsett från platsen på mittfältet. Finns i denna kovändning fler stenar som behöver vändas på? Jag har svårt att tro att det enbart handlar om Mörks inflytande. Hur har samarbetet och dialogen mellan Tern och tränare/ledning fungerat under säsongen?

 2. Att han inte gått så väl ihop med Conny och ledarteamet är väl en illa dold hemlighet. Men vad förväntar han sig, debutsäsong i allsvenskan, spelar ändå 23 matcher och försöker konkurrera med allsvenskans två bästa innermittfältare. Det är en tuff uppgift och känner man att den är för tuff så ska man nog söka sig ett lag där kraven är lägre.

  HIF´s A-lag är ingen social verksamhet där “alla” ska få vara med. Tror tyvärr Simon gräver en grop till sig själv, Ivo och Wilton är förstavalen i MFF och i HIF stod han på tur när/om May lämnar. Vad fasen ska han göra om han fastnar på bänken i MFF, för inte kan väl Norling använda den bångstyrige grabben någon annanstans än som innermitt?

  Finner det mycket otroligt att MFF skulle ha garanterat honom en plats som innermitt, det funkar inte så idag i stora klubbar.

 3. Nej, jag tror inte heller att MFF lovat någonting annat än kontrakt, sedan är det upp till Tern att visa framfötterna. Det är inte helt långsökt att han hamnar i MFF, jag var överraskad att han överhuvudtaget kom till HIF men den här rokaden får åtminstone mig att också fundera på hur HIF förvaltar sitt “tillväxtkapital”, det står just nu inte så många unga lovande spelare och knackar på dörren till a-laget. Sedan tycks det ju vara ett aktuellt tema inom Tern-familjen att nu lämna p g a missnöje över brustna förhoppningar?

 4. Vem är Tern? Den s.k. Thern-klanen känner jag dock till… En petitess men ändock – vad gäller denna affär om det nu blir ännu ett s.k. “Förbjudet-klubb-byte” mellan Skånes 2 största fotbollsklubbar är en “soppa” som säkert innehåller allt från agenters penninghunger, kommunikationsproblem mellan spelare & tränare (Conny gick ju själv ut i media i våras och erkände att tränartrojkan kan bli bättre på denna punkt) samt spelares äregirighet! För killen kan inte klaga med tanke på hans facit denna säsong vad gäller såväl spelade matcher som medaljutdelning!

  Kan det vara så att “pappsen” Thern med sin akademi är på G till MFF och detta gjort att Simon vill hänga på? Eller att Wilton verkar vara på utgång och en mindre att konkurrera om vad gäller unge herr Therns favis-position?

  Visst är det “ballar” på ett sätt men å andra sidan inte så smidigt om nu allt skulle gå i kras med MFF så är frågan om han har ballar nog att erkänna ett felsteg och om HIF skulle vara intresserad av att ta tillbaks honom…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*