Skulasons nya väg i fotbollskarriären

070416 Fotboll, allsvenskan, Helsingborg: Ólafur Skúlason, Helsingborg, jubel, applåd, klapp, © Bildbyrån - 62561

Olafur Skulason spenderade tre år i Helsingborgs IF mellan 2007 och 2010. Sedan dess har spelarkarriären hunnit gå vidare och så småningom ta slut, och idag är den förre mittfältaren tränare i Islands landslagsorganisation.

Skulason inledde sin karriär i isländska Fylkir, men gick till engelska Arsenal vid ung ålder. Via ett lån tillbaka till Fylkir samt en övergång till Brentford hamnade mittfältaren så småningom i Helsingborgs IF. I Skånes Stolthet blev det 53 matcher, två mål och tre assist på drygt tre år innan karriären gick vidare till danska SönderjyskE i 2010.

Sejourer i Belgien och Turkiet följde innan Olafur vände hem till Island och Fylkir i 2018, där han kom att spendera ytterligare två och ett halvt år som spelare innan han valde att lägga skorna på hyllan inför 2021. Numera 38 år gamla Skulason har sedan dess fortsatt sin karriär inom fotbollen som tränare, närmare bestämt som tränare för Islands U19-herrar samt U15-damer på landslagsnivå.

Under det nuvarande landslagsuppehållet har Skulasons U19-landslag spelat tre matcher. Först vann man med 3-1 hemma mot Slovenien, vilket följdes av en 3-0-förlust borta mot Italien och slutligen en 2-1-seger borta mot Litauen under tisdagen. Med det ligger Island på andra plats i kvalgruppen till U19-VM med sex poäng på tre matcher, fem poäng ner till trean och tre poäng upp till förstaplacerade Italien.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*