Sillykollen – Utländskt intresse för mittbacksparet

Backflykt drabbar HIF? Ryktena säger att både Marcus Nilsson och Joel Ekstrand är på väg att lämna Allsvenskan för nya och större äventyr ute i Europa. Vem tar sen deras plats om de väljer att lämna?

Det var ett tag sedan vi dela med oss av rykten senast, sedan dess har det givetvis hunnit komma ett par nya. Leo Beenhakker har under årets gång vistats på Olympia och det är inte omöjligt att det är just han som är sugen på någon av HIF:s talanger.

Den numera välmeriterade backen Marcus Nilsson (bland annat årets spelare enligt AOH’s läsare) ryktas följas utav ”flera utländska klubbar”. Ett rykte som inte är så väldigt konkret men det är också en beskrivelse som inte är ett omöjligt scenario.

Kring Joel Ekstrand finns det något mer konkreta rykten. Han ryktas nämligen jagas av den italienska Serie A-klubben Udinese.  I övrigt är det som med Marcus, ett flertal klubbar till som uppges följa Joel.

Även HIF:s skyttekung har blickar på sig. Direkt efter säsongens slut ryktades han vara på väg till den turkiska klubben Trabzonspor, något hans agent dementerat. Nu sägs han vara på väg mer rakt söder ut, han kopplas samman med både holländska och italienska klubbar.

Som ersättare i backlinjen ryktas två svenskar vara på väg till HIF. Dessa två är Fredrik Stoor och Peter Larsson. Fredrik Stoor har ett förflutet framför allt i Hammarby och Rosenborg innan han lämnade för Premier League och Fullham. Stoor är även noterad för 11 stycken landskamper för Sverige. Peter Larsson har sitt ursprung lite närmre HIF, han spelade nämligen i Halmstad innan han flyktade till danska ligan och FC Köpenhamn. Även Larsson har haft äran att representera Sverige i landslagssammanhang, han är dock bara noterad för två stycken matcher. Både Stoor och Larsson lider av brist på speltid och uppges därför söka ny arbetsgivare.

3 kommentarer

  1. Jo, det är så här det måste bli när man har unga talangfulla spelare som presterar men det vore olyckligt om både Ekstrand och Nilsson försvinner. Synd kanske att Liverstam lämnade? Vad jag skulle vilja se är en tydligt spelande mittback med bra blick för spelet, som Daniel Andersson i MFF eller som Andreas Jakobsson en gång var. Och Gerndt? Ja, det skulle inte förvåna om han lockas iväg men jag hoppas vi får behålla honom en säsong till liksom May (som också bör vara intressant för utländska klubbar).

  2. Stoor är väl mer av en ytterbackstyp men Larsson hade säkert skött sina kort rätt a´la Patronen & Holgersson: hårt & kompromisslöst mittbacksspel men inte direkt någon spelande mittbackstyp (och inte bara då med sidledspass likt MFF-Danne som sin specialitet) utan även förmågan att slå en passning i djupled med rätt adress – synd att det går så bra för Granen annars kunde vi lånat in honom igen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*