Lördagsgodis

Det kostar klubben 50.000:- (minst) att för som vissa tycker, höja stämningen på Olympia. Alexander Gerndt ryktas vara eftertraktad i Turkiet och efterdyningarna från cupfinalen är ett hett ämne på AOH.

Jag har skrivit om det förut och jag står fortfarande fast vid min åsikt gällande dessa förbannade otygen, bengaler! Nu blev det alltså böter för HIF på 50.000:- för att en del personer tycker att det är barnsligt häftigt att bränna bengaler på arenan och att i deras ögon “höja stämningen”. Är verkligen detta värt priset, som HIF får betala, inte du som står där med skiten i handen och tycker du är häftig?

Visst skulle det vara häftigt att köra 120 km/h. Men om hastighetsbegränsingen visar 90, kan du garantera att du får (minst) böter. Skulle du då kräva att vägverket, som äger vägen, skulle betala dina böter?

Jag kan göra hur många (dumma) liknelser som helst, men i grund och botten handlar det om respekt för de lagar som finns.

Agera nu HIF! Leta upp personerna, ge dem en fet böteslapp så kanske de lär sig att ta ansvar för sina egna gärningar!

***

Ytterligare en klubb sägs hålla ett extra öga på Gerndt, Trabzonspor från Turkiet. Jag tror väl nästan att vi skulle kunna rada upp och räkna ner ett femtiotal klubbar som skulle kunna ha intresse för Gerndts tjänster. Frågan är väl snarare om de har råd att betala?

I den verklighet vi lever i, ser vi numera på våra spelare som investeringar för framtiden. Dock inte i vår klubb utan snarare i klubbkassan. I dagsläget skulle HIF möjligtvis få någonstans runt 20 miljoner vid en försäljning av Gerndt. En bra slant, som skulle ge HIF lite mer ekonomiska muskler.

Personligen ser jag gärna att Gerndt finns med och bidrar till ett nytt fantastiskt HIF-år (2011), men naturligtvis skulle en försäljning av Gerndt kunna inbringa ett par stycken (i Allsvenska mått) klasspelare för att ytterligare bredda och stärka upp truppen. Lite moment 22 över det där…

***

Kommentarerna flödar (fortfarande) in på Rolands inlägg efter cupfinalen. Uppenbarligen fick detta inlägg Hammarby-supportrarna att gå i taket och bli uppretade. Allt mynnade ut i att Roland tyckte att pressplatserna var bedrövliga och att Hammarby hade superettan-klass på arrangemanget. Vilket ju allt stämde…

Ibland gör det ont att få sanningen upptryckt i ansiktet…

***

Sportbloggen ska under HD-galan dela ut ett hederspris för en god prestation. Nu vet jag att den gode Dencker är allt för blygsam, men det han (och övriga på SB) har presterat i  HIF-relaterat material under denna säsongen, har definitivt kvalificerat sig till ett stort hederspris!

***

På tal om att bidra till och för HIF. Det ser ut att lösa sig för Rachid. Ett treårs-kontrakt kan vara på gång!

***

Det tål att upprepas…ALLA i och runt HIF ska känna sig jädrigt stolta över detta års arbete!

2 kommentarer

  1. Ymer, jag håller med dig ang. bengalerna. Behöver inte tillägga ngt mer. Hatten av för ditt HIF-engagemang, alltid kul att läsa även om det oftast är självklarheter 🙂

  2. Håller också med Fredrik om bengalerna. Visst höjer bengalerna stämningen, men nu finns det ju regler och de måste följas (oavsett vad man tycker om dem).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*