Silly-Kollen – FC Köpenhamn spanar in HIF-spelare

En av mina älsklings perioder på fotbolls året är här, sommarens transferfönster. Som supporter till ett allsvenskt topplag är det givetvis nervöst för vi vet ju aldrig var det slutar. Stannar alla? Försvinner Gerndt och Nilsson? Vem kommer in?

Vår skyttekung från förra året Alexander Gerndt har ryktats vara på väg till Holland under en längre tid, nu har dock FC Köpenhamn fått upp ögonen för Alexander. Efter matchen igår kommenterande han FC Köpenhamn som ett bra lag eftersom de gått långt (mätt i skandinaviska ögon) i Champions League i fjol. Flertalet experter säger att detta är helt rätt steg för Alexander och jag kan tänka att både pengarna och Champions League lockar på andra sidan sundet. När vi ändå nämner FC Köpenhamn så uppges de dessutom vara sugna på HIF:s mittbacksgeneral Marcus Nilsson. Marcus själv har sagt att han vill ut i Europa, om nu Danmark räknas som ”ut i Europa”?

FC Köpenhamn är således intresserade av en ganska stor affär där Peter Larsson (som än så länge bara är rödblå fram till den 26 augusti) ska fungera som en delbetalning.

När det säljs spelare är den naturliga följden att det kommer fram ersättare, antingen en som köps in eller från de egna leden. Ersättaren för Alexander Gerndt kan mycket möjligt vara en blandning av de två alternativen. Den förre HIF:aren Sebastian Andersson som sedan 2009 spelar i ÄFF sägs vara en av de som står högst på HIF:s önskelista. Sebastian är endast 19 år gammal och i nuläget leder han superettans skytteliga med nio mål på tolv matcher. Frågan är bara om Sebastian är redo att ersätta en spelare som Alexander Gerndt?

Samtidigt kan vi konstatera att May Mahlangu förlängt sitt kontrakt med HIF till och med slutet av 2013. May säger på HIF:s hemsida att det är en ära för honom att förlänga med HIF och det tycker jag är roligt att höra!

 

1 kommentar

  1. Så länge spelarnas penningpung fylls bättre på andra sidan sundet är det tufft att konkurrera inte bara för HIF utan för alla allsvenska klubbar – när sen det gäller en klubb som i stort sett prenumerar på CL-platsen i danska ligan så fattar man vilket skyltfönster det är för en spelare jämfört med HIF som visserligen figurerar i Europacupspel med ganska jämna intervaller men ändå inte lika regelbundet…

    Men tror nog Marcus siktar på en europeisk klubb nere på kontinenten för kunde Joel så kan väl han…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*