Conny- dagen efter: – Skapar för få målchanser

När vi når Conny är han på väg till U-21-matchen mot Mjällby (slutade med förkrossande 6-0).

Hej, hör att du sitter i bilen!

– Precis, jag är på väg till Mjällby för att se U-21. Vi har våra argentinare där i dag och sedan kommer även Edman och Chrisse att spela från start idag.

Har provspelarna imponerat?

– Nja, de hade väl en liten “smekmånad” till att börja med men nu så blir de bättre och bättre och idag ska vi få se dem i matchsituation.

Edman och Stoffe på g? Tänkt att de ska spela på torsdag?

– Det vet vi inte riktigt. Edman lär nog inte spela och Chrisse har ju inte spelat på ett tag och vi har hela tiden kört med att vara på säkra sidan och inte ha för bråttom. Det är egentligen bara Baffo som slängts in direkt efter skada och då hade vi verkligen inget val.

Till matchen mot Norrköping. Det såg verkligen inte så bra ut från läktarhåll igår.

– Jag tycker att vi spelar rätt bra fram till sista tredjedelen, men väl där så skapar vi alldeles för lite. 18-8 i avslut och 4-5 på mål talar väl sitt tydliga språk. Vi har dock försökt att pränta in i spelarna att det är viktigare att våga avsluta anfallen med skott än att hela tiden riskera omställningar och det var väl bra igår. Bortsett att skotten inte hamnade på mål särskilt ofta. Och då blir det ju inga mål.

– Vi borde kunna skapa mer eftersom vi flera gånger får möjligheten att anfalla med Rasmus rättvänd men just nu vill det sig inte riktigt. Så även om vi tog över matchen ju längre den led så skapade vi för lite.

Yttermittfältarna får inte ut mycket..

Vi vill ju att de ska gå offensivt, vilket ibland gör att de inte är hemma och försvarar och det kan se ut som om ytterbackarna är lite stabbiga. Men när de går offensivt så måste man ju producera också..

Hur står det till med Gerndt?

– Han råkade ut för en lårkaka på sidan och har bara cyklat idag. Hade det varit match i morgon hade han inte spelat men vi tar beslut om detta kanske först på torsdag. Vi tar det dag för dag. Normalt hade han varit tillbaka till nästa match men nu är schemat späckat under en period och därför är det mer osäkert.

– Men vi har hela tiden sagt att vi har tre bra anfallare och det har verkligen behövts denna vår.

Inga andra skador?

– Inte utöver de som vi haft sedan tidigare dvs Hannu och Bergholtz. Vi var lite oroliga för hur Wahlstedt skulle reagera på att spela på konstgräs, hans vad har haft lite problem med det tidigare men det verkar ha gått bra.

– Planen var riktigt bra och ja, naturligtvis blev det svårare att spela i djupled i vätan då bollen sticker i väg men det var lika för båda lagen.

Domaren skötte sig i det stora hela men gör två misstag..

– Ja det stämmer ju. Han borde plockat upp det röda på Whass och sedan menar du kanske straffsituationen för Norrköping. Den ser jag inte hela vägen men vi hade några sådana situationer mot Gais och jag tror att domarna helt enkelt inte hinner se.

– Han påverkade i alla fall inte resultatet och jag vet inte om vi skulle gjort det bättre 11-10. Det hade bara gett dem ännu mer anledning att sjunka djupt.

Inte många bollar hamnade bakom deras backlinje?

– Det är sant. Vi har ju spelat på det viset tidigare i år för att komma åt ytorna framför deras backlinje, att dra isär deras lag, men både Gais och Norrköping har sjunkit riktigt lågt och igår valde vi att då istället ta många avslut utifrån för att locka upp dem, tyvärr var precisionen sisådär.

Okej, nu möter vi TFF på torsdag, ett klassiskt 4-4-2 vilket vi får hoppas att de fortsätter med. I de matcher vi mött mer renodlat 4-4-2 så har vi totalt fört matcherna, eller i alla fall varit den som hållt i taktpinnen..

– Ja du säger det… vi får väl se hur det blir. Du vill väl gärna ha lite efter den matchen också så ring du i vanlig tid. Midsommarmaten är inte förrän senare och jag sitter på väg dit då!

Tackar, vi vill göra allt för våra supportrar.

1 kommentar

  1. Trodde Edman var klar då han suttit på bänken några ggr men är det så dåligt ställt med truppen att vi måste ta med icke-fullt-ut-rehabiliterade spelare??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*