Silly-Kollen – Erton Fejzullahu kan ersätta Alexander Gerndt

Spekulationernas tid har fått en fin krydda och frågan alla HIF:are nu vill ha ett svar på är ”vem ska ersätta Alexander Gerndt?”.  Det talas i media om två huvudkandidater.

En ung svensk som just nu återfinns i Holland och en ung gambier som återfinns i grannlandet Finland. Den första är förre Mjällby-spelaren Erton Fejzullahu, som lämnade Allsvenskan 2009. Den andre är Demba Savage som har spelat i FC Honka sedan 2008.

Demba Savage är i grunden en högermittfältare, men under säsongen så har han mest spelat anfallare och han har klarat av att göra sex mål på 13 matcher än så länge. FC Honkas rådgivare, Ari Masalin, spekulerar i Sportbladet både om att Demba skulle klara sig väl i Allsvenskan och att han troligen kostar en halv miljon euro.

Erton Fejzullahu får knapert med speltid i NEC Nijmegen och har under året varit utlånad till danska Randers. Nu sägs han vara på väg bort på en mer permanent resa. Vad beträffar en eventuell affär som skulle ta Erton till Olympia så lär HIF få konkurrens av andra anfallsjagande klubbar. Bland andra sägs Mjällby vilja ha tillbaka sin förre målspruta, som ersättare för flyktade El Kabir.

Erton har visat att han klarar av att göra mål i Allsvenskan, bland annat inledde han sin första Allsvenska säsong med sju mål på sex matcher, men frågan är om Erton skulle kunna ersätta fjolårets skyttekung? Och en högerytter som ersättare till en landslagsanfallare? Nja, jag vet inte jag. Vad tror ni?

 

4 kommentarer

  1. Nej, precis – de uppgifterna måste komma från en annan verklighet. När Erton var aktuell för HIF låg Mjällby i toppen av Superettan. I efterhand kändes det rätt bra att det inte blev nånting av den transfern och den är inte angelägnare nu. Herr Fejzullahu verkar inte vara av den mera lätthanterliga typen, vilket möjligtvis kan fördras om snittet ligger på 1 mål/match. Bäst för alla parter om han återvänder till MAIF.

  2. Sorry, givetvis har ni rätt. Det var under hans senaste säsong i Superettan han presterade med sju mål på de första matcherna!

  3. Finns det koll på J-Södras Hrgota? Har bara sett honom i en TV4.sport-sändning och han verkade pigg, men lite virrig. Han gör dock mål nästa varje match och kan inte vara särskilt dyr. Fast nu vet ju varenda sportchef ner till div 3 att HIF har pengar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*