Pär Hansson skjuter bollen mot Europa

Europaspel väntar för HIF under årets säsong när “di röe” ska kvala till Europa League. Målvakten, som har hållit nollan i åtta allsvenska matcher den här säsongen, ser fram emot äventyret.

Det ska bli skoj. Det är alltid roligt att spela cuper, framförallt ute i Europa, säger Pär Hansson.

Tack vare segern i Svenska Cupen förra året får HIF spela i Europa den här säsongen.

Det ska bli skoj. Det är alltid roligt att spela cuper, framförallt ute i Europa, säger Pär Hansson.

HIF går in i den tredje kvalomgången i Europa League och får antingen möta UE Sant Julià från Andorra eller Bnei Yehuda Tel-Aviv FC från Israel. Det ser dock redan avgjort ut vilket lag som HIF får möta, då Bnei Yehuda Tel-Aviv FC vann första matchen lagen emellan med 2-0 på bortaplan.

Photo by Linnéa Johnsson
Photo by Linnéa Johnsson

– Det var en väldigt tuff lottning. En tuff bortaresa och ett bra lag. Det kommer säkert bli en jättetuff match, säger Pär och fortsätter:

– Om man får välja så möter jag hellre dem från Andorra. Det är en betydligt enklare resa och förmodligen ett lättare motstånd på pappret också, så jag hade hellre åkt dit än till Israel. Men nu lutar det nog åt Israel så vi får ställa in oss på det.

HIF inleder Europa League- kvalet på bortaplan tisdagen den 26 juli med returmöte hemma på Olympia torsdagen den 4 augusti. Att HIF får börja på bortaplan tror Pär inte har någon speciell betydelse.

– Nej, det tror jag egentligen inte. Jag tycker personligen att det är ganska bra att börja borta, då har man oftast ett resultat att gå på. Förhoppningsvis har man lyckats få in ett mål på bortaplan också som man kan ta med sig hem. Men det vet man ju inte förrän efter matchen.

Förutom Europaspelet så har HIF även Allsvenskan och Svenska Cupen att tänka på. Det kan alltså bli en hel del matcher för HIF.

– Det blir tufft. Men självklart siktar vi och målet är givetvis att ta oss till gruppspelet, avslutar Pär Hansson.  

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*