Shelton listar: Framtida landslagsmän…

Shelton listar idag framtida landslagsmän i dagens HIF. Gårdagens match var ytterligare ett bevis på att HIF har Sveriges bästa ungdomssektion, antalet spelare som kommit fram via klubbens tipselit-satsning blir bara fler och fler. Om man ser till dagens trupp så finns det gott om unga killar som har potentialen att bli lysande allsvenska spelare men frågan är om någon av dessa har potentialen att i framtiden ta ytterligare ett steg, nämligen att representera A-landslaget. När jag menar A-landslaget så är det tävlingssammanhang som gäller.Här kommer min lista på vem jag tror har störst chans att lyckas med att nå detta mål.

  1. Joel Ekstrand – Joel har alla möjligheter att bli en storback med svenska mått mätt och med tanke på bristen av bra mittbackar i vårt land så tror jag att Ekstrand har goda chanser att ta sig in i en landslagstrupp.
  2. Rasmus Jönsson– Efter att ha sett Rasmus under fjolåret och kanske främst efter att ha hört Henrik Larssons ord om anfallaren från Viken så känns Rasmus som en framtida storspelare. Numera är det stenhård konkurrens om anfallsplatserna i alla svenska landslag, från pojk till A-landslag men Rasmus har absolut kapaciteten att ta sig in i en framtida trupp.
  3. Andreas Landgren Inte övertygad om att Landgren har det sista som krävs för att ta sig in i en trupp, men killen har väldig potential. Frågetecken för storleken men om Daniel Andersson lyckats vara mer eller mindre gjuten i Sverige de senaste tio åren så ska Landgren givetvis ha en liten chans att slå sig in.
  4. Pär Hansson- Visst jag har bara sett honom i en match men alla rapporter man fått från Ängelholm, HIF och U21-landslaget tyder på att Pär är en målvakt med en stor potential. Frågetecken för storleken och det faktum att det bara finns plats för två, max tre målvakter i A-landslaget.
  5. Markus BergholtzHar sett en del av Bergholtz under fjolåret och årets försäsong men kan inte uttala mig om hurvida han är en stortalang. Dock har jag fått berättat för mig är att han är den största talangen av alla ungdomar i klubben. Hurvida han kommer lyckas ta sig till A-landslagsspel låter jag vara osagt, först och främst ska han ta en ordinarie plats i HIF.

****

Yakubu Alfa, förhoppningsvis en framtida nigeriansk landslagsman…

****
Ska bli kul att följa U21-laget i år.

****

Kommentera gärna listan!

3 kommentarer

  1. Kul och intressant lista, skall bli kul att följa dessa killars framtidga utveckling. Mindre kul och för mig obegripligt att Sidledsdanne under ett helt decennie har föredragits framför Lantz..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*