Analys av matchen igår

En seger är en seger är en seger. Men det var INTE bra igår. Var det brast? Ja, för omväxlings skull var det backlinjen som levererade i går. Och en sak slog mig någonstans  mot slutet av matchen. Jag var inte nervös när bollen kom längs marken ner mot målvakten.

Nu är det för tidigt att ropa hej än men det känns som om vi fått en stabil målvakt, inte minst i spelet med fötterna. Är övertygad om att Danne fortfarande har högre högsta nivå (vem minns inte Galatasaray i UEFA-cupen, ja eller valfri match i gruppspelet där) men Pär känns jämnare. Tar det han ska och lite till. Hans spel i luftrummet kändes också stabilt. Det var väl i princip bara en utboxning som blev lite kort. Men styrkan märktes framför allt när han skulle rensa med fötterna. Ofta adress på bollarna även i trängda lägen. jag är nöjd med hans insats men som det heter mycket vill ha mer.

För övrigt kan det mycket väl ha varit så att gamle målvaktstränaren Mats Svensson, numera målvaktstränare för U-21 var tungan på vågen i Bosses val. Ett samtal direkt efter Spanienmatchen ska i alla fall ha förekommit dem emellan.

I övrigt då? Ja HIF kunde spela defensivt och tillknäppt. Försvarsspelet var utöver vissa problem på vänsterkanten galant matchen igenom. Wahlstedt fick en etta i går av mig men efter att ha sett matchen en gång till så lutar det mer åt att han trots allt får godkänt. Orsaken att han blev överspelad var många gånger Makondeles fel. Makondele hade det allmänt tungt, precis som han alltid får i matcher där motståndarna använder sig av minsta lilla fysik. Att inte Sundin fick kliva in i början på andra kändes fel.

Lantz och Landgren gör vad de ska totalt sett, men de blev om inte söndersprungna så näst intill av Göteborgs tremannamittfält. Där blev det bättre i andra när såväl Makondele som Stoffe hjälpte till. Ännu bättre blev det defensiva när Bergholtz bytte med Makondele.

Framåt då? Ja, Rasmus hade högst topp igår. Hans första halva av första halvlek var mycket bra. Men efter 25-30 minuter försvann han helt ur matchen och bytet var väl inte helt oväntat, även om jag hade bytt ut Makondele mot Sundin först. Tobias visade också han en härlig inställning medan Henke faktiskt blev mer eller mindre bortplockad av en för en gångs skull juste spelande Bjärsmyr.

Gårdagens glädjeämne var förutom det stabila försvarsspelet som helhet och Pär Hanssons målvaktsspel, Marcus Nilssons enkla spel. Jag ser väldigt gärna Marcus och Joel i fler allsvenska matcher.

Markus Holgersson har varit en het potatis under försäsongen. Igår utflyttad till högerbacksposition och klarar det bra. Lite avvaktande i första men klarar sina defensiva uppgifter bra. I andra deltar han lite mer även i anfallet och gör en mer än habil insats som premiärspelande ytterback. Dock är han säkerligen förpassad till bänken på måndag mot GAIS.

1 kommentar

  1. Wahlstedt var bättre än Holger – Ekstrand bättre än Nilsson, enligt min mening. Att Wahlen dessutom lyckades rätt bra offensivt(inte bara chip-inlägg) är väldigt positivt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*