Roar hoppas på seger i tredje försöket

Foto: Bjarki Tordarson
IFK fick mittfältaren Philip Haglund utvisad på Olymia.

 

För tredje gången i år ska HIF försöka besegra toppkonkurrenten IFK Göteborg – den här gången på bortaplan. – Det är klart att vi vill vinna, det vill vi ju alltid, men det är naturligtvis lite extra den här gången eftersom vi gått bet på uppgiften i de två tidigare matcherna i år, konstaterar HIF-tränaren Roar Hansen inför söndagens seriefinal mot ”Änglarna”.

Säsongen inleddes med den snöpliga cupförlusten i våras. IFK fick ett tidigt ledningsmål på Olympia och backade sedan hem och lyckades hålla tätt. I den första seriefinalen, för ett par veckor sedan, tog gästerna ännu en gång ledningen med 0-1, men fick sedan mittfältsmotorn Philip Haglund utvisad. HIF kvitterade och tryckte på intensivt för att avgöra, men lyckades inte få in bollen.

–   I den matchen manglade deras mittfält vårt. De spelade väldigt tufft, främst mot May och Gashi, men även i övrigt vilket ju också ledde till utvisningen, framhåller Roar Hansen. Nu är vi varnade och det gäller för oss att stå upp fysiskt.

Foto: Bjarki Tordarson
IFK fick mittfältaren Philip Haglund utvisad på Olymia.

–  Jag tycker att vi gjorde väldigt mycket rätt i den matchen och det tar vi med oss. Men mot ett lag som Göteborg får man inte så många chanser så då gäller det att sätta de man får. Det lyckades vi inte med.

–  Nu är det tätt mellan matcherna men på lördagens träning såg allt bra ut, säger Roar.

Den enda ändringen i truppen, jämfört med matchen i Halmstad i veckan, är att Christoffer Andersson är tillbaka från sin avstängning och därmed tillgänglig.

–  ­Det stämmer, därför åker vi upp med 19 spelare till Göteborg.

När vi pratar med Roar på lördagseftermiddagen vill han inte avslöja om det blir några ändringar i startelvan.

–  Grabbarna får inte laget förrän på söndagen, så då får inte du det heller, säger han med ett skratt.

På frågan om han är nöjd med sitt val av Walid Atta som ersättare för May Mahlangu svarar han ja.

–   Vi valde att lösa ersättarfrågan inom den befintliga truppen och jag tycker att Walid har gjort det bra hittills.

En del röster har höjts för att Walid skulle återgå till sin mittbacksplats och att Loret Sadiku istället skulle ta platsen på mittfältet.

–   Jo, det vore ju ett alternativ, men jag tycker att försvaret fungerar väldigt bra med Loret som mittback, säger Roar. Däremot är jag inte låst vid en viss uppställning. Om jag ser att det skulle fungera bättre med en annan lösning så kan jag mycket väl tänka mig att ändra.

Roar räknar med gott stöd av ”den tolfte spelaren” på Gamla Ullevi. Det lär behövas för att vinna toppmatchen.

–   Jag tycker vi har haft ett fantastiskt stöd även på bortamatcherna. Våra supportrar är suveräna på att stötta oss.

bbl_roland_nordqvist

1 kommentar

  1. Alla goda ting är tre så det hoppas vi “den tolfte spelaren” också på, och vi ska göra allt från läktaren för hjälpa till med att få förutsägelsen att slå in!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*