Allt Om HIF tippar Allsvenskan omgång 17 del 2

Så har söndagen kommit och med den kommer också omgång 17 avslutas, och här får ni nu svaret på hur de sista tre matcherna slutar. Åter igen är det Jimmy Fors och Roland Nordqvist som ger er svaren.

1) Gefle IF – Malmö FF

Jimmy: Här önskar förstås hjärtat att Gefles fembackslinje ska komma till sitt pass, men utifrån tabelläget och den form som Malmö laget faktiskt har för närvarande lär de inte släppa trepoängaren. MFF kan tryggt resa hem efter en vinst, men se upp för om HIF vinner sina två matcher (så de har lika många matcher spelade) kan ni glömma serieledningen igen.
Slutresultat: 1-3

Roland: HIF:s främsta hot när det gäller guldet kommer inte helt oväntat söderifrån. Malmö går som tåget nu och allt annat än bortavinst här är en skräll. Gefle har dock lyckats gneta sig till en poäng i fem hemmamatcher och det vore ju trevligt om de lyckades även här. Jag tippar med hjärtat.
Slutresultat: 1-1

—————————————————–

2) IFK Göteborg – Helsingborgs IF

Foto: Bjarki Tordarson
Simovic var nära att avgöra förra mötet.
Hoppas han har bättre tur ikväll.
Foto: Bjarki Tordarson

Jimmy: Äntligen retur och dags att kräva revansch för två förlorade poäng hemma på Olympia häromveckan, det var tungt då men än större lust att vinna nu. Göteborg imponerade inte i Europa League i veckan där de med en man mer i 80 minuter inte lyckades med att göra ett endaste mål, uselt. Nog för att de inte spelade på sin hemmaplan, utan fick hyra Olympia. Helsingborg har ännu inte förlorat på bortaplan i år och lär inte göra det den här omgången heller, en vinst räknar vi starkt med, så man kan gå om Malmö i tabellen på allvar.
Slutresultat: 0-2

Roland: Andra seriefinalen inom loppet av ett par veckor. På Olympia fick HIF nöja sig med 1-1, trots Haglunds utvisning. Efter en svajig återstart efter uppehållet var HIF tillbaka igen mot Öster. Nu förstärks laget dessutom med Arnor Smarason. Jag utgår från att HIF återtagit serieledningen via seger i Halmstad. En seger här också vore värd massor, inte minst för självförtroendet, men också för fortsättningen. Även här lägger jag tipset med hjärtat.
Slutresultat: 1-2

—————————————————–

3) Halmstad BK – Syrianska FC

Jimmy: Man hoppas, verkligen, för Halmstads skull att de ska kunna knipa en trepoängare i den här matchen, det skulle föra Syrianska än mer djupare ner i sin svacka, men även för att HBK måste börja vinna för att hålla sig kvar. Såg när HBK gjorde två mål i första halvlek mot Elfsborg och de spelade en riktigt bra fotboll, sen vände Elfsborg matchen och de tappade allt. Nu ska man inte jämföra Syrianska med Elfsborg, även om båda spelar på plastmatta, men de har en stark moral och slutar aldrig kämpa, därför gäller det för HBK att spela i 90 minuter. Hemmavinst tror jag slutligen på.
Slutresultat: 2-0

Roland: Två bottengäng, men där hemmalaget åtminstone teoretiskt har chansen att klarkontraktet. För Syrianska verkar det vara kört. Vad Södertäljegänget behöver är inte en ny tränare utan ett nytt lag. Kan de fylla på med 4-5 under transferfönstret kanske de har chansen, men det kommer väl ändå inte att hända?
Resultat: 2-0

 

bbl_jimmy_fors
bbl_roland_nordqvist

3 kommentarer

  1. Ber om ursäkt för detta. Inte Jimmy Fors fel utan felet ligger helt och hållet på mig. Det är åtgärdat nu dock.
    Tack för att du kommenterade det och gjorde mig uppmärksam på det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*