Second place is for the first looser…

…Guld tar man, silver får man, klyschorna staplas på hög just nu.

Men ska vi verkligen vara så bittra?

På vägen in till Olympia igår funderade jag över hur stor den reella chansen egentligen var, jag kom fram till att den inte var mer än 5-10 % för ett röd-blått guld.

Motståndarna var ju Nannes gäng Kalmar FF, experter på att spela skyttegravsfotboll och med Nannes historia med HIF så var det ingen större skräll att KFF parkerade hela laget i sitt eget straffområde. Kan Nanne jävlas med HIF så gör han det…

Jag såg förresten matchen från Norra stå, mitt i Kalmar buren men ifall det fanns några med KFF sympatier där så höll de en väldigt låg profil. När nyheten, via mobiltelefonens radio kom att MFF gjort 1-0 redan efter 17 minuter så gick luften ur oss en aning.

2-0 precis innan pausvilan tömde ballongen helt.

Men jag väljer ändå att se väldigt positivt på säsongen, som faktiskt överträffat mina vildaste fantasier. Nyförvärven har varit klockrena, spelet oftast effektivt och vinstgivande samt att ungdomarna verkligen blommat ut och blivit tongivande.

Plumpen är den traditionella augustikrampen som HIF av någon märklig anledning alltid lyckas hamna i?

Många traditionella HIF spöken dödades under säsongen men augustispöket lever fortfarande. Hade HIF bara klarat Häcken borta hade man lett allsvenskan med 8 poäng, ett avstånd som jag tror till och med MFF hade haft svårt att hämta in.

Men, vi får vänta med att avliva augustispöket till säsongen 2011.

Säsongen 2010 är inte över ännu, på lördag väntar cupfinal i Stockholm. Sist HIF spelade cupfinal i Stockholm gick det ju bra, vi hoppas på en repris och sedan revansch på MFF i supercupfinalen till våren!

Vi ses på söder!

2 kommentarer

  1. Och strulet i DIF-matchen hade gärna fått undvikas där vi gick från underläge till ledning men ändå bara fick med oss en pinne samt stölden på Vångavallen där Lindströms kasse klart skulle godkännts, men dumt egentligen att älta allt det då vi också hade en hel del flax i våras…

    Men just nu är inte silvret värt ett skit vilket man verkligen såg på spelarna efter matchen men med några dagars perspektiv och som sagt en gyllene avslutning på söders höjder på lördag så kommer man att vara mycket nöjd med årets säsong!!

  2. Jag tillhörde de som motsatte mig Conny som manager men fick göra avbön under senvåren efter den osannolika raden av matcher och jag hyllar idag Conny som bärare av just matjord i fickan! Jag tycker att HIF gjort en säsong utöver vad som kunnat förväntas och de ska ha all heder åt detta. Tyvärr var det som sagts en augustiperiod då flera underpresterade men inte byttes ut, då Gashi o Lantz turades om vara avstängda. Hade inte Gerndt värvats tror jag inte HIF hade varit med så långt in på upploppet som man varit. Jag gratulerar gärna MFF till guldet, de har varit ruskigt starka hela säsongen. Kalmar? Ja, det spelade ingen roll om de spelade dödgrävarfotboll för med alla de chanser HIF hade så borde man dödat matchen. Silver är värt mycket tycker jag, en given plats i Europa, en klar framgång och något att verkligen bygga vidare på inför nästa säsong! Jag hoppades länge och jag är stolt över HIF denna säsong och hoppas vi tar hem cupen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*