Se upp för revanschsuget ÖSK!

HIF har två matcher på sig att hitta formen innan mästarlaget ställs mot årets sensation i allsvenskan – Åtvidaberg, som vunnit tre raka och krossade Gefle på tisdagskvällen.

 

Vi får väl se på onsdagskvällen om Conny och PO börjar få ordning på laget. Det såg ju mestadels bra ut mot Elfsborg, även om det stundtals var lite oroligt i försvaret. Sådant håller uppenbarligen inte mot det målglada laget från Östergötland. Fyra strutar i premiären och sex mot Gefle inger respekt.

Även om HIF gått hyggligt mot ÖSK under de senaste åren så handlar det inte bara om att ställa ut kängorna på plastmatten på Behrn Arena. Man kan gissa att hemmalaget är revanschsuget efter den magra starten med bara en poäng på två matcher.

Å andra sidan tror jag att laget är precis så dåligt i år som de matcherna vittnar om. Jag tror att förlusten av Johan Dahlin och Nordin Gercic kan komma att kosta ÖSK laget allsvenska plats. (Ursäkta att jag blandade ihop Dahlin i Alvbåge i ursprungstexten. Har svårt att hålla isär de båda. )

Men det är vanskligt att göra något förutsägelser så här tidigt på säsongen så osvuret är bäst.

Att Åtvidaberg går som tåget i inledningen förvånar mig egentligen inte så mycket. Det är ganska vanligt att minst en av nykomlingarna rusar på i starten. När sedan lite motgångar kommer brukar det gå snabbt neråt. Vi får väl se om det även gäller Ralf Edströms och Roland Sandbergs gamla klubb.

Ni, lite äldre HIF-are, minns väl att vi under en period hade ett annat ”underbarn”, fostrat i Åtvidaberg, som trollade sig fram på högerkanten på Olympia? Just det, Roger Magnusson. Det var visserligen efter hans främsta storhetstid men jag minns med glädje några av hans matcher i HIF-tröjan.

Nu över till onsdagskvällens match. Efter segern mot Elfsborg är jag ganska övertygad om att Conny och PO fortsätter med samma startelva som senast.

På ett sätt måste man nästan beundra lagledningens tålamod med anfallaren Tomas Sörum, som hittills mest sprungit och letat efter målet. Jag vet att Conny och några till sett andra kvaliteter i hans spel, men jag och många fler HIF-are vill se en anfallare göra mål. Och även om Alfred Finnbogason levererade senast skulle det var bra om inte allt tryck lades på honom.

Conny hävdar att Lindström och Sundin behöver mer matchträning för att nå full kapacitet. Han hänvisar till att framför allt Sudden ligger efter med försäsongsträningen. Nu är det ju så att vi i Sverige har ”världens längsta försäsong”, men inte fan gör det våra fotbollsspelare till världens bästa. Så jag är inte beredd att köpa det snacket. Däremot kan jag ha förståelse för att han vill spara resurserna till kommande matcher. Men varför inte vila Sörum i inledningen av en match då och låta Sudden starta? En ”liten petning” skulle kanske få fart på norrmannen?

Jag är säker på att han har kvaliteterna eftersom jag har förtroende för Jespers värvningar, men hittills har Tomas inte levt upp till förväntningarna.

Han får mer än gärna ge svar på tal i Örebro.

För övrigt anser jag att HIF ska krossa ÖSK imorgonkväll!

3 kommentarer

  1. Senaste framträdandet för Sörum i Örebro var det ju inget fel på: passade till Santos första mål och skulle haft straff plus en målvaktsutvisning med sig i den säsongens klaraste förseelse i början av matchen (och säger jag inte bara för man är färgad men hur domaren kunde missa den är lika svår att fatta som Finnbogassons nickmiss senast…)- dessutom trendbrott förra året med ingen torsk mot ÖSK så ska nog gå bra ikväll men någon kross a´la Åtvidaberg tror jag inte på utan en gnetseger med typ 2-1…

  2. Förlusten av Nordin är verkligen ett avbräck för ÖSK.
    Men John Dahlin klarar vi oss utan. Speciellt som han aldrig spelat för ÖSK…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*