Kanhända det retar en del…

…men i såfall är det deras eget fel, sjöng Edvard Persson en gång i tiden. HIF´s sätt att spela fotboll de senaste säsongerna har ju mellan varven retat upp en del andra klubbar och spelare. Men 5 titlar i rad talar sitt tydliga språk-det är roligt att vara mästare!

Den här reflektionen/krönikan skulle egentligen kommit upp igår men så fick jag syn på Marjan Svab´s krönika i HD som var nästan identisk med den jag skrivit, skillnaden var i princip bara att jag skrivit om Gary Lineker travestin till “Allsvenskan är en serie där 16 lag kämpar i 30 omgångar och till slut vinner HIF”

Det känns lite så, många matcher som HIF spelat de senaste åren har liksom stått och vägt och just när motståndarna börjar känna sig nöjda med oavgjort och försöker spela på resultatet så kliver HIF upp ett steg i tempo och avgör. Vet inte hur många matcher de senaste två åren som HIF avgjort under de sista 20-25 minuterna men många är det.

Det finns gott om vinnarskallar i laget och det är ju i sig en garant för att ingen tillåts göra en halvhjärtad insats. Visst finns det en del frågetecken i årets HIF och inte har laget kommit upp i full kapacitet ännu men jag tror att konkurrenterna redan fruktar fotbollsmaskinen HIF-lite som tyska landslaget för att återkoppla till Gary Lineker:

“Soccer is a game for 22 people that run around, play the ball, and one referee who makes a slew of mistakes, and in the end Germany always wins.”

Det finns en hel del likheter mellan HIF och Tyska landslaget, båda är lag utan riktigt stora fix-stjärnor som allt hänger på. Grovjobbet görs av ganska anonyma spelare i båda lagen och båda lagen prioriterar laget framför jaget. Men det finns kvalité på alla poster och nya spelare slussas in näst intill omärkligt och blir snabbt en självskriven del av laget.

En svår bortamatch står på kvällens program Örebro SK har alltid varit en svår nöt att knäcka men efter att HIF på senare år valt att  inte fokusera på konstgräsunderlaget så har det ju gått enklare att slå lag på konstgräs, för att HIF i grund och botten är ett bättre fotbollslag än de flesta andra i Sverige oavsett underlag.

I övrigt har väl inte allsvenskan startat som experterna trodde, Göteborg och MFF i botten samt Åtvidaberg i toppen. Får se ikväll om HIF tar sig uppåt i tabellen och förbereder en tidig seriefinal på Kopparvallen om tio dagar?

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*