Conny – dagen efter

Gjorde en jättematch trots förkylning

Det är en påtagligt nöjd Conny Karlsson vi får tag i efter annandagens träning. Anledningen är givetvis att årets första allsvenska poäng bärgades inför storpublik på Olympia på Påskdagen.

–  Det är klart att det alltid känns bättre dagen efter en seger, men extra skönt är att vi den här gången mer liknade det lag vi vill vara, konstaterar HIF-tränaren.

–  Det var också ett bevis på att vi är duktiga på att studsa tillbaka efter en förlust. Precis som vi gjorde förra året.

Att sedan allt inte fungerade perfekt noterade givetvis även Conny.

–  Nej, det är som jag sagt flera gånger tidigare. Vi är inne i en process där vi ska få alla nya kuggar att fungera ihop och det kommer att ta sin tid.

Det lossnade rejält för Alfred Finnbogasson den här gången men Thomas Sörum har fortfarande väldigt svårt att hitta mål?

–  Ja, han är inne i en period när bollarna inte studsar rätt för honom. Han skulle behöva ett enkelt mål för att få det att lossna. Men jag är inte så orolig. Jag har aldrig varit med om att det inte förr eller senare kommer ett mål för en anfallare, säger Conny.

Men visst kräver man att en forward ska sätta sina chanser?

–  Nu ska man inte glömma att Thomas gör väldig nytta för oss på planen även om han inte gjort mål. Dessutom ska man också komma ihåg att vi ifjol var det lag som gjorde flest mål i allsvenskan och då gjorde Sundin åtta mål, vilket kan jämföras med MFF:s (och Häckens) Ranegie som gjorde 20 mål.

Från min TV-soffa såg det ut som om May fick kopiöst med stryk på planen – hur mådde han på träningen idag?

–  Jo, han hade väl lite småont men inte så illa som man skulle kunna tro. Men de där tacklingarna ser oftast värre ut på TV än de är i verkligheten. Och lite ont efter en match hör till bilden, konstaterar Conny.

Programmet framöver, med bortamatch mot Örebro på onsdag och sedan ytterligare fyra matcher fram till månadsskiftet, ser väldigt tätt ut. Är det en för- eller nackdel med tanke på att laget behöver spelas ihop?

–  Det vet vi inte förrän efteråt. Programmet är lika för alla lag och att det blivit så tätt hänger förstås samman med EM-slutspelet.  Problemet som kan uppstå är om man får skador på nyckelspelare. Då är tiden för återhämtning och läkning kort och det kan ställa till det.

Pär gjorde en jättematch mot Elfsborg, trots sin förkylning, hur mår han nu?

–   Jo, du nämnde ju när vi pratades vid efter Norrköpingsmatchen att han var förkyld men då visste jag inte ens om det eftersom vi hade haft en ledig dag. Nu fick jag höra att han varit rejält krasslig före Elfsborg. Men han klarade ju det bra. Och under min tid i klubben har han ju gjort många direkt poängavgörande räddningar.

–  Som svar på din fråga kan jag berätta att han mådde betydligt bättre idag när han kom till träningen.

Vi var många som tyckte att Sundin såg pigg ut när han kom in. Är det inte dags snart att köra honom från start?

– Nej, det fattas fortfarande en del. Glöm inte att hans skadebekymmer började redan i slutet av förra säsongen och han har missat en hel del av försäsongsträningen.  Vi vill matcha de skadade spelarna försiktigt med tanke på framtiden. Det gäller även Lindström även om han ligger lite längre fram för närvarande.

Kan du redan nu säga något om det är aktuellt med några ändringar inför Örebro-matchen?

–  Nej, vi tränar i morgon också och då diskuterar vi om det ska bli några ändringar. Men några nya skador har vi inte så alla de som var med mot Elfsborg är disponibla igen.

  Då återstår bara att önska lycka till!

–  Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*