Scouten i Danmark följer också Accam och HIF

David Accam har uppenbarligen ett antal landsmän som följer hans framfart i HIF med stort intresse. Och det finns flera som vill följa i hans fotspår. Nyligen rapporterade jag om Newton Nii Tackie, som kontaktat mig via Facebook och berättat om att han gärna skulle vilja bli klubbkamrat med David.

Efter Davids senaste succé, mot Elfsborg, fick jag ett meddelande från Newtons coach Mr Akordy Abingya, som arbetar för Map Sports Managemant och är head-scout på den Sydafrikanska regionen. Han arbetar på en internationell fotbollakademi som heter Riasa ( läs mer om dem på hemsidan www.riasa.org).

De har ett program i Ghana som syftar till en bättre framtid för både landet och dess invånare. De använder fotbollen som medel för att barnen ska gå i och stanna i skolan. Målet är att de på sikt ska få ett stipendium för fortsatta studier i hemlandet eller i USA, alternativt få ett proffskontrakt i utlandet.

Akordy Abingya är för närvarande stationerad i Odense i Danmark och han planerar att under sommaren försöka få över sitt U19-lag från Ghana till en turnering i Danmark.

Förra året mot Ghana-laget Ajax
Förra året mötte Ghana-laget Ajax

–  Tanken är att vi ska bjuda in internationella scouter för att se vad våra killar går för, berättar han.

Än så länge är det bara på planeringsstadiet men Mr Abingya lovar att hålla mig informerad framöver. Tipset skickas givetvis med varm hand vidare till HIF:s scouter.

Om David får en landsman som kompis i laget höjer han sig kanske ytterligare ett snäpp?

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*