AOH tippar Allsvenskan – Omgång 10

Ikväll sparkar omgång 10 igång, och den inleds på Strömvallen i Gävle. Samtidigt gör AIK och Djurgården upp i Stockholmsderbyt. Det blir en en omgång som inte avslutas förrän nästa onsdag då HIF gästar Banken i Malmö för ett annat derby – Skånederbyt!

1) Gefle-IFK Göteborg
Ymer: Gefle tog för många en oväntad poäng borta mot Häcken senast. IFK Göteborg gjorde ingen märkvärdig match mot Kalmar, trots det klara 2-0. Ikväll blir det inte lika lätt för IFK. Gefle “sprattlar” vidare, och kommer säkerligen göra allt för att HIF ska fortsätta vara serieledare även efter ikväll…

Slutresultat: 1-1

Nordqvist: Med tanke på tabellplaceringarna så är givetvis Blåvitt storfavorit i den här matchen. Men blickar man tillbaka ett år så vann Gefle förra året med 5-0 på Strömvallen.  Det är alltså inte alls självklart att Göteborg kan åka till Gefle och bara ställa ut skorna. IFK saknar spelmotorn Philip Haglund som är avstängd, men har en Hysén i full form. Jag har lite svårt för att bestämma mig här men tycker att det vore trevligt med ett kryss och chansar därför på det.

Slutresultat: 2-2 

***

2) AIK-Djurgården
Ymer: Även om det skiljer några placeringar mellan lagen, så är alltid ett derby, ett derby. Det kommer säkerligen bli ganska tajt och väldigt mycket krig på plan. Vi får hoppas att det håller sig där och inte utanför. Stockholm verkar redan vara en krigszon…

Slutresultat: 1-1

Nordqvist: Är Stockholmslagen på väg att repa sig efter halvtaskiga inledningar? Oavsett vilket så har jag för mig att de här båda lagen gärna kryssar, eftersom de är mer oroliga för att förlora, så jag räknar med en sådan utgång även i år. AIKs försvar är ett skämt och DIF läcker också så storpubliken i Friends Arena kan få se en del mål.

Slutresultat: 2-2

***

3) Elfsborg-BP
Ymer: Elfsborg kommer studsa tillbaka efter förlusten mot HIF tämligen omedelbart. BP (som jag nämnt tidigare, är redan ett SuperEttan-lag), kommer inte ha skuggan av en chans mot ett revanschfyllt Borås-lag.

Slutresultat: 4-1

Nordqvist: Hemma i Borås är Elfsborg ruskigt svårslagna och jag gissar att Ellos är ruskigt revanschsugna efter förlusten på Olympia. Den här matchen ska dom vinna lätt utan Martin Hanssons stöd. Visserligen har Elfsborg i år fått nöja sig med oavgjort i två hemmamatcher, men BP är alldeles för svagt för att störa Anders Svenssons gäng.

Slutresultat: 4-0

***

4) Halmstad-IFK Norrköping
Ymer: När ska det lossna på riktigt för Halmstad? De spelar bra, trevlig men ack så ineffektiv fotboll. En viktig match för Halmstad, för att någon chans att hänga med “mitten-tåget” i Allsvenskan.

Slutresultat: 1-0

Nordqvist: HBK har en seger och fyra oavgjorda hittills. Fem av de sju poängen har tagits på hemmaplan. Laget kommer att få kriga för att hålla sig kvar i år. Norrköping är en motståndare som Halmstad bör besegra . Inget är förstås givet på förhand. Jag blir inte förvånad om lagen delar på poängen.

Slutresultat: 1-1 

***

5) Åtvidaberg-Mjällby
Ymer: Veckans svårtippade match. Frågorna man ställer sig; Hur länge ska Mjällby hänga med i toppen? Är Mjällby ett topplag? Åtvidaberg brukar spela ett snäpp bättre på hemmaplan, och gör de sitt jobb, ska de normalt sett slå Mjällby på Kopparvallen.

Slutresultat: 2-1

Nordqvist: Gästerna har verkligen överraskat rejält i år och det är svårt att inte bli imponerad. Med tanke på lilla Mjällbys knappa resurser är det starkt att kriga i toppen. Men magkänslan säger att Åtvidaberg kan ta en knapp seger här.

Slutresultat: 2-1

***

6) Syrianska-Häcken
Ymer: Syrianska, precis som BP, är lag som desperat slåss för sin allsvenska existens, redan nu, en tredjedel in i serien. Häcken har återgått till det laget de var förr, med en viss jo-jo-mentalitet. Det varvas bra insatser, mot mindre bra. Men att slå Syrianska är ett måste.

Slutresultat: 2-3

Nordqvist: Jag blir inte klok på Syrianska. Mot HIF spelade de utmärkt och kunde faktiskt ha vunnit, med lite mer tur. Men hittills har de bara lyckats vinna en hemmamatch och tagit fler poäng borta. Blir pressen från hemmasupportrarna för hård? Häcken imponerade inte på Olympia och verkar betydligt svagare i år. Jag chansar därför på att Syrianska tar sin andra hemmaseger här.

Slutresultat: 1-0

***

7) Kalmar-Öster
Ymer: Ytterligare ett derby denna omgång. Denna gång är det de två småländska lagen som gör upp om titeln “Smålands Stolthet”. Dessvärre ser jag ingen vinnare av den titeln i denna matchen. Det kommer bli ett kryss.

Slutresultat: 1-1

Nordqvist: Smålandsderby. Kul. Kalmar blir förstås favorit eftersom Öster tappat allt efter sin fina inledning. Men att få spöa ”storebror”  räcker väl som tändvätska?  Jag sticker ut hakan och chansar på en tvåa här.

Slutresultat: 0-1 

***

130331_Christoffer_Andersson4
Ett jubel vi vill se på Banken i Malmö!
Foto: Bjarki Tordarson

8) Malmö FF-HIF
Ymer: Veckans höjdpunkt…så klart! Turbulens i Malmö, harmoni i HIF. Derby är alltid derby, men med tanke på den form HIF är i (med eller utan Bedoya), bör det bli en seger för storebror HIF här!

Slutresultat: 1-3

Nordqvist: Omgångens mest intressanta derby, sett med våra (AOHs) ögon. MFF är en tuff motståndare och det var verkligen ett otrevligt avbräck för HIF när Bedoya blev avstängd. Han har ju varit lysande hittills i år. Men jag är övertygad om att Roar hittar en värdig ersättare i truppen. Om inte Atta gjort bort sig skulle jag kunnat ha tänka mig honom gå in som mittback och Loret ta Bedoyas plats. Nu får vi se hur Roar löser det.  Jag ser fram emot en spännande och tuff match men räknar med att HIF löser även den här uppgiften.

Slutresultat: 1-2

bbl_roland_nordqvist

bbl_fredrik_ymer

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*