Schönbeck: “Det var mycket glädje och stolthet”

210604 Helsingborsgs tränare Kristoffer Schönbeck under fotbollsmatchen i Division 4 Sydvästra Skåne mellan Landskrona och Helsingborg den 4 juni 2021 i Landskrona. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0058

Efter damernas nya utklassning inför 500 på Oympia fick AOH:s Anthony Thörn en kortare pratstund med Kristoffer Schönbeck om Känslorna, Spelet och hur man behåller standarden.

Vad säger du om detta?

” – Ja, vad säger man om detta? Glädje, stolthet. En helt underbar dag. Bara att se och höra från fansen, att se glädjen efteråt ute på läktaren och på planen, de unga flickorna som satt och körde växelramsa med fansen och kom in på planen… Det var mycket glädje och stolthet.”

Vad tycker du om själva matchen?

” – Jag tycker vi gör en bra prestation först och främst. Jag tycker att spelmässigt så har vi kommit väldigt långt på kort tid, från Bois matchen och det vi såg här så är det bättre idag, Jag tycker också presspelet blir mycket bättre. Jag tror känslorna som vi prata om förra matchen, de fanns såklart där men nu visste man lite om vad som kommer hända och ske, det märktes tyckte jag. Jag tycker presspelet sitter både högt och emellan. Jag tycker vi gör en bra prestation.”

Jag håller med… Du vågade ha backlinjen väldigt högt, var det ett rent stragiskt val?

” – Ja, men det är något vi vill och så som vi vill spela. Sen så förändras ju inte våra principer i vårt presspel oavsett om det är högt eller lågt försvarsspel. Men vi vill ju ha bollen så mycket som möjligt och det innebär att har vi den så vill attackera med kontroll och har vi inte den så vill vi ta tillbaks den så snabbt som möjligt.”

Ni gör 6 mål men det kändes från min synvinkel att det ibland kan bli lite uddlöst, det blir bolltapp och bolltempot kunde varit högre… Håller du med om det?

” – Ja, vi pratade om det. Jag tycker att i första halvlek så går vi ner lite för mycket på ett tillslag när vi har mer tid att göra två, tre tillslag. Det är något vi prata om i halvtid och i starten av andra halvlek så då tycker jag ändå att vi började förstå att det fanns mer tid och mer yta för kombinationsspel. Sen går vi då in i nästa situation, när det blir för mycket tid och då kommer mer felbeslut när vi inte tror på det första alternativet. Men samtidigt så tycker jag ändå att man kan ge tjejerna det att när 3:an och 4:an kommer så blir det att man slutar lite.”

Ni utklassar motståndet, hur gör man som tränare för att behålla en viss standard mellan matcherna?

” – Man fokuserar mycket på prestation. Att fokusera alltid på vad vi såklart gör bra men även vad som kan bli bättre till nästa match. Just här tror jag också att det är viktigt med konkurrensen på träningarna, att om spelare börjar bli bekväma och känner att “Jag behöver inte göra mitt bästa”, då finns det andra som är redo att steppa in, vilket vi var inne på med de yngre spelarna och det finns spelare som är tillbaka från skada. Konkurrensen är viktig för att vi ska kunna ha det så, men att fokusera hela tiden på prestation.”

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*