Stephanie Petersson: “Det kom en tår när jag gick in till “På gator röda och blå.”

210604 Helsingborgs Stephanie Petersson under fotbollsmatchen i Division 4 Sydvästra Skåne mellan Landskrona och Helsingborg den 4 juni 2021 i Landskrona. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0058

Efter HIF:s damers utklassning av Hittarp fick AOH:s Anthony Thörn inne i Olympias katakomber en kort pratstund med lagets innermitt Stephanie Petersson om känslorna, spelet och ledarrollerna i laget. 

Vad säger du om denna upplevelsen?

” – Den var helt fantastisk! Det har varit en barndomsdröm som gick i uppfyllelse. Jag och pappa var alltid och kollade på HIF-matcher tillsammans så det kom en tår när jag gick in till “På gator röda och blå.”

Vad säger du om själva matchen?

” – Det var jättehärlig inramning, jag tycker vi rullar boll bra, fortfarande bara andra matchen vi spelar som ett lag på elvamanna-plan, men 13-0 i målskillnad tycker jag är fantastiskt och kommer bara bli bättre.”

Jag tycker ni sätter presspelet, och du är med där och är delaktig, håller du med om att ni fick till den delen av spelet? 

“- Ja, tycker ändå att presspelet är mycket bättre denna matchen än mot Landskrona Bois, vi har jobbat med våra principer som Kristoffer nötar in på träningarna. Jag tycker vi jobbar bra och vi vinner mycket boll uppe.”

Spelfördelandet… Den rollen har ju du på mitten och jag tycker du sköter den bra men vad säger du själv?

” – Jo, jag gillar och ha boll och fördela bollarna. Det kommer bli bättre, man är lite ringrostig nu när man inte har spelat så mycket. Jag älskar att vara i den positionen för jag tycker ändå jag gör det bra, jag har många bra spelare som tycker om att gå på djupet så jag har alltid alternativ.”

Om vi jämför matchen mot Bois och matchen här så tycker jag att bolltempot sänks och att det blir lite uddlöst ibland, håller du med om den bilden?

” – Ja,  det kan jag hålla med om. Jag tycker det var mycket mer kombinationer mot Bois, jag anser också att ytorna var mycket större mot Landskrona än vad de var här idag. Jag tycker verkligen vi gör en bra match och att det var ett kompakt lag vi möter. Men som sagt bolltempot kan bli mycket, mycket bättre. Jag tror mycket nerver, spela inne på Olympia, det gör mycket men nu ska vi bara öka så ni kommer få se mycket mer”, Säger Petersson självsäkert.

210612 Spelarna gör entré på Olympia inför fotbollsmatchen i division 4 västra mellan Helsingborg och Hittarp den 12 juni 2021 i Helsingborg.
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0060

Stephanie Petersson fick från sin roll på mittbanan mycket boll matchen igenom och försökte flera gånger med långskott. Något som inte gick hem just den här gången, men den 28-årige mittfältaren hade nära till skratt efter matchen ändå.

Långskotten gick inte hem idag…?

“Nä, de gjorde inte det…  Jag måste träna på dem… De är.. Fan asså… Men jag har tränat mycket på dem (Skratt)”

I gruppen är det både äldre spelare och yngre spelare, du är nånstans mitt i mellan… Vilken ledartyp vill du vara i gruppen?

” – Jag vill vara en ledare som alltid bidrar med glädje och positivitet, jag vill få in de yngre och att de ska känna sig välkomna och de äldre vill jag fortfarande att de ska vara barnsliga och fortfarande ha barnsinnet i sig. Det är som Kristoffer alltid säger, vi är olika ledare i olika roller och vi är alla bra på olika saker. Jag är nog ledaren som bidrar med glädje och energi.”

Ni utklassar motstånden, hur gör ni för att behålla standarden?

” – Jag tror att det handlar om att mata på under träningarna, fortsätta att sätta krav på varandra både på träningarna och på matcherna. Det tycker jag är viktigt och jag tycker vi gör det bra idag, att vi drev på varandra fastän vi leder med 5-0 så fortsätter vi att pusha varandra. Men det är viktigt att det sitter i huvudet att man orkar pusha de andra.”

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*