Säkert tuffa år framför oss!

Foto: Bjarki Tordarson
Foto: Bjarki Tordarson

En av förändringarna i den nya fotbollsorganisationen var att Erik Edman går från Lagledare och ansvarig för U21-laget till huvudtränare för Akademilaget. Här berättar han om samarbetet med Sven Andersson och förväntningarna på framtiden. 

Foto: Bjarki Tordarson
Erik Edman är ny huvudtränare för Akademilaget.
Foto: Bjarki Tordarson

Erik Edman har under de senaste åren varit ledare för U21-laget ett uppdrag med varierande startelvor från vecka till vecka. Något som han menar att han inte helt kommer bort från även som huvudtränare för Akademilaget. “Gissningsvis kommer vi förmodligen ha väldigt olika startelvor även i akademi-laget. Vi håller på med talangutveckling först och främst. Målsättningen för mig och Sven är ju således att Henrik och Tobias ska vilja använda så många U-spelare som möjligt i elitverksamheten(A-lags matcher, U21 matcher och A-trupps träningar) framöver.” säger han till Allt om HIF.

Den stora förändringen för blir att han nu får möjligheten att skapa och driva träningar i större utsträckning samtidigt som han får en chans att testa sitt ledarskap mer tydligt.

Som assisterande tränare får han Sven Andersson som han verkligen ser fram emot att arbeta med. “Han är nog den person jag lärt mig mest av samtliga svenska tränare jag stött på under alla år, både som spelare och tränare, och att nu ha honom jämsides är ju otroligt stimulerande!” Samtidigt påpekar han att han har lärt sig mycket av Roar Hansen och Karl-Gunnar Björklund under de två senaste säsongerna.

När det kommer till hur han ser på den omstrukturering klubben är inne i så säger han att han tror att samtliga i både staden och klubben Helsingborg förstår att HIF måste begränsa sina utgifter på ett helt annat sätt än vad som skett under de senaste åren. “En tydlig trend inom svensk fotboll är ju också att professionella spelar och tränar-ersättningar är på kraftig nedgång och det är en verklighet vi också måste rätta oss efter. Vi har ganska säkerligen några tuffa år framför oss ekonomiskt. Samtidigt andas det ju en otrolig optimism med Henriks entré i klubben, det ska bli spännande att ta del av det som nu kommer med Henke, Tobias och Daniel!”

Björn Velander BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*