Förändringar och nyförvärv

Foto: Bjarki Tordarson
DA tar steget in I buren igen Foto: Bjarki Tordarson

Det kom under gårdagen ett meddelande från HIF. Sju korta rader som helt enkelt berättade hur fotbollsorganisationen ser ut i dagsläget. 

Henrik Larsson manager samt huvudtränare A-truppen
Tobias Tuvesson assisterande tränare A-truppen
Daniel Andersson målvaktstränare
Lino Boriero materialförvaltare

Erik Edman huvudtränare HIF-Akademi
Sven Andersson assisterande tränare HIF-Akademi

Jonas Ohlander sportchef ungdomsverksamheten

Foto: Bjarki Tordarson
Danne blir ny målvaktstränare
Foto: Bjarki Tordarson

Det var allt. Det är ju ganska stora förändringar som gjordes men från den officiella kanalen var det i övrigt tyst.

Angående att Daniel Andersson tar över som målvaktstränare säger Henrik Larsson till Helsingborgs Dagblad: “Dels var det dags att prova något nytt även på den posten. Sedan är jag och Sven ganska lika som personer, Danne är mer lättsam.”

Ett beslut som Daniel Andersson, enligt en intervju i HD, ser som en önskedröm som uppfylls men kommer med en brasklapp till de yngre spelarna: “Det räcker inte att nöja sig med detta utan det är nu det ska ta fart.” Han tog rollen som materialförvaltare för att hålla sig kvar i klubben och fortsätta jobba mot det mål som nu alltså går u uppfyllelse.

Den stora skrällen bland förändringarna är ändå Lino Boriero som tar över efter Daniel Andersson som materialförvaltare. Lino som för närvarande är tränare för Helsingborg Östra kommer få en del att göra framöver. Tanken är att han utöver jobbet som materialförvaltare även ska kunna hjälpa de yngre mittfältarna i HIF, samtidigt som han fortsätter som tränare för Helsingborg Östra.
“Det kan säker funka eftersom det mesta i HIF är på dagtid. Det är en större roll än vad man kanske tror. Men förhoppningsvis går det att kombinera – i alla fall under det här året.” säger han till Helsingborgs Dagblad.

Lino är en person som Henke känner väl efter att de tillsammans varit med och tagit HIF tillbaka till allsvenskan och det är en bidragande orsak till att han får chansen. “Jag minns inte hur många passningar jag fick på foten av Lino när jag kom till HIF som ung. Han var en stor bidragande orsak till att HIF gick upp i allsvenskan.” säger Henke till HD.

Under dagen idag kom också nyheten att man gjort sin första värvning för året. Det är den 24årige Anton Wede som kommer från Fagersta och som spelat under Henke i Falkenberg den senaste säsongen. “Jag vet vad jag får för spelartyp i Anton. Jag ser verkligen fram emot att få jobba tillsammans med honom igen. Jag hade förmånen att ha honom i Falkenberg och att få jobba med honom även nu – det ser jag fram emot.” säger managern till HIF.se

Björn Velander BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*