Så här tycker vi!

Linus Schröder / Svenska Dagbladet

Vad tror du om HIF’s chanser i år?
– Goda. HIF har absolut ett lag för övre halvan men jag tror inte det räcker till SM-guld.

Hur viktig är egentligen Henrik Larsson för HIF och skulle de klara sig utan honom?
– I fjol sade Bosse Nilsson att “Henke” motsvarar ett par tabellplaceringar. Det skriver jag under på. Han vann ju poängligan och betyder mycket, inte minst för Rasmus Jönsson. Om “Henke” försvann skulle jag betrakta HIF som ett starkt mittenlag snarare än ett topplag.

Vad är svagheterna respektive styrkan i HIF’s lag?
– Styrkan återfinns från mittfältet och framåt. Tycker att Christoffer Andersson är en av allsvenskans mest underskattade spelare, i alla fall på huvudstadsbreddgrader. Marcus Lantz, Isaac Chansa, Andreas Landgren och René Makondele är andra spelare som gör att HIF utmanar Elfsborg i kampen om att ha seriens starkaste mittfält.

Bakåt är det tunnare. Med en hel Oskar Rönningberg, en Andreas Granqvist eller en dito Jakobsson i gammal god form skulle HIF vara en stark guldkandidat.

Vem vinner årets allsvenska och varför?
– Kalmar – igen. Visst kommer förlusten av Viktor Elm att kännas men å andra sidan får lillebror Rasmus nu en mer central roll. Tror som Nanne Bergstrand att han har förutsättningar att dominera i allsvenskan, till och med mer än storebror. Abiola Dauda och Daniel Mendes fyller den inte lika stora luckan efter Patrik Ingelsten. Daniel Sobralense är ett sparkapital.

Elfsborg utmanar men jag tycker att anfallsbesättningen (läs: James Keene – Denni Avdic känns inte som någon utpräglad målskytt) är något tunn. Halmstad är en outsider.

 

Tackar och bockar för de svaren!

// Hooleboole

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*