Så här tycker vi!

Simon Bank / Sportbladet

 

Vad tror du om HIF’s chanser i år?
– HIF var det lag jag hade i särklass svårast att placera i tabellen. 
Ni har för få backar – men de ni har håller ju toppklass (även om jag inte är helt såld på Patronen än). Utan skador håller det, men det kan också sluta med katastrof.

Det är lite samma sak med de strukturella problemen i föreningen, med årsmöte och maktkamp och splittring och gud vet vad. Det där behöver inte ta sig in i omklädningsrummet, men om det gör det kan det gå riktigt illa. Jag tror att HIF hamnar strax under den absoluta toppen, utan chans på guldet. Men jag vet verkligen inte. Tänder cylindrarna har ni både fart och spets nog för att ta hem hela skiten.

Hur viktig är egentligen Henrik Larsson för HIF och skulle de klara sig utan honom?
– Herr Larsson går ju inte riktigt att värdera. Som poängspelare är han värd enormt mycket, som lugn och referenspunkt – både på träning och match – är han värd ännu mer. HIF är förstås ett övre-halvan-lag med eller utan honom. Men vinna guld? Chanslöst utan Larsson.

Vad är svagheterna respektive styrkan i HIF’s lag?
– Jag får upprepa mig lite. Backbesättningen är ett problem. Utöver det har det ju svängt lite för mycket de senaste åren, med en fenomenal högstanivå men väldigt djupa och långa dalar. Om man vill gå hela vägen måste både klubb och lag bli mer pålitligt.

Vem vinner årets allsvenska och varför?
– Jag förstår ju varför alla säger Elfsborg, men orginalitetshets och magkänsla styr mig åt göteborgshållet till. Blåvitt har ett kompani kids som fått ett års erfarenhet, och som kommer att få ett lyft av att spela på en arena istället för på en stämningskyrkogård. Dessutom har de en potentiell skyttekung i Rasmus Jönsson-killen Robin Söder.

 

Tackar och bockar för de svaren!

// Hooleboole

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*