Rubriker skapar klick…

Publiktapp, kvalspel, landslagskoll samt ett kärt återseende med en gammal antagonist! Seriespelet må vara över för säsongen men ändå rör det sig kring vårt kära HIF!

Sajten SVT. se jagar klick genom att dra upp Krister Azelius ”inför säsongen” tips. Vår ordförande hade tippat på ett snitt om 8000 åskådare och en usel höst gjorde att klubben ”bara” nådde 6758! Uselt – ja visst! Svek publiken HIF – nja…vi hade ett hemmasnitt som låg 3601 åskådare före närmsta lag (Gais). Däremot kan man kanske reagera på att när HIF som bäst behövde publiken, som mot Värnamo där en seger inneburit tre poäng upp till kvalplatsen, dök endast 5642 åskådare upp vilket kan få en att fundera över fotbollsintresset i stan. Å andra sida tycker jag att snittet snarare beror på att motståndet inte heter mff, Aik, Östersund osv utan Norrby, Frej och…Värnamo!

Givetvis gör man även en grej av att laget bara blev sjua! Självklart en rejäl missräkning men eftersom det stod klart att laget missade topp tre med några omgångar kvar så var knappast spelarna på hugget mot slutet och i min värld spelar det liksom ingen roll om man blir fyra, sjua eller åtta. Missar man kval eller direktplats så kan det kvitta. Dessutom skiljde det ynka tre poäng mellan oss och en fjärdeplats. Men visst…rubriker skapar klick!

********

I veckan startade kvalet till Superettan och det enda laget som fick en fördel var Mjällby som nådde 2-1 hemma mot Örgryte. Frej och Akropolis spelade 1-1 så båda matcherna känns fortfarande extremt ovissa. Returerna spelas i morgon med start klockan 13.00. Vågar dock tippa på att Frej och Örgryte behåller sina platser även kommande säsong…

Allsvenska kvalet då? Trelleborg och Jönköping möts på Vångavallen den 15 November med returmöte i Jönköping den 19 November. Så några dagar till får vi hålla oss till tåls innan våra motståndare kommande säsong är klara.

********

Redan nu står det ju klart att AFC Eskilstuna, Halmstad, Brage och Landskrona BoIS kommer till Olympia kommande säsong. Extra roligt att just BoIS är tillbaka så vi är garanterade ett Skånederby även kommande säsong.

Landskrona, under ledning av tränaren Agim Sopi, avslutade förresten serien med 18 segrar, fyra oavgjorda och fyra förluster samt en imponerande målskillnad (51-18) på 26 spelade omgångar…

*********

Fyra år efter bronsmatchen i U17-VM har sex av spelarna tagit sig hela vägen till U21-landslaget. Däribland den förre HIFaren, Elias Andersson, som inte platsade i klubben. Uppenbarligen såg Varberg kvaliteter som Henrik Larsson inte såg och efter klubbytet i somras ( till Allsvenska Sirius) så är det nu landslagsspel som gäller för den förre HIF-talangen…

********

I veckan släppte HIF bilder på det kommande årskortet. En vacker skapelse av Max Ausfelt som speglar såväl staden, arenan och vår ingångshymn. Dock går åsikterna i sär om kortet då många menar att det har stora likheter med de årskortet som lillebror i Söder lanserade under innevarande år. Vad tycker ni?

********

Vår framgångsrika U-19 tränare, Alexander Tengblad, lämnar klubben och är nu redo för sitt första senioruppdrag – som huvudtränare för Ängelholms FF i Division 1.

Kul att klubbarna utnyttjar den kompetens som finns i den direkta närheten och samtidigt stärker banden. Givetvis blir man ju nyfiken på hur HIF tänker fylla Tengryds plats? I våras/somras slussade man nämligen in en kille med hyfsad bakgrund i vårt U17-lag. Kanske är Alvaro Santos redo för att kliva in i en ny roll?

Samtidigt är det rätt spännande att HIF verkat handplocka Tengryd för ett huvuduppdrag i en annan klubb. Nu när vi inte har något Akademilag längre så kan detta bli en ypperlig möjlighet till seniorfotboll för våra talanger. Vi kan nog räkna med en del HIFare i Ängelholms startelva kommande säsong.

********

Slutligen så kan vi konstatera att det är två fd HIFare som vi får förlita oss på i kvällens Play-off möte med Italien. Såväl Granen som Emil Krafth skall se till så att Sverige håller tätt och skapar goda förutsättningar inför returen på måndag! Känns tryggt på något sätt….

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*