Säsongen 2017 – Anfallarna

16 -årige Alex Timossi är synonymt med HIFs anfallsfotboll under 2017 Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån

Jordan, Rusike, Hallenius och, till viss del, Bojanic! Samtliga for ut genom dörren och kvar stod vi med en backup, en skadebenägen, en med stukat självförtroende och en som knappt spelat senaste säsongen. Men då hade vi inte förstått vilket fantastiskt sparkapital vi hade i en 16-åring från Stattena IF

Jesper Lange (16 matcher / 7 mål) Kontrakt tom 2017

31-årige Lange värvades som backup till en ev flyktande Matthew Rusike förra säsongen. Många tvivlade på om dansken kunde leverera i Superettan men ack så fel de hade. Lange bar fram HIFs offensiv under vårsäsongen och jag vågar nog sticka ut hakan genom att påstå att en frisk Lange hade tagit HIF till minst en kvalplats. Nu var oturen framme, i matchen mot Syrianska, och efter anfallarens frånvaro tog HIF faktiskt bara 15 (av 42) poäng. Kontraktslös efter nyår och frågan är om HIF vågar chansa på att dansken kan komma tillbaka i samma form som under vårsäsongen?

Med en frisk Jesper Lange hade vi kanske knipit den där kvalplatsen…
Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Oke Akpoveta (23 matcher / 8 mål) Kontrakt tom 2018

En omdiskuterad värvning och de flesta menar att Akpoveta inte levererat tillräckligt bra. Å andra sidan klubbens främste målskytt innan även han blev skadad. Gör, i mina ögon , en helt ok säsongen och kan säkerligen bli nyttig i framtiden. Ha i åtanke att anfallaren gick mållös i sex raka matcher, under våren, och dessutom spelade skadad under hösten så finns där självklart mer att hämta hos “Åke”.

Mikael Dahlberg (6 matcher / 0 mål) Kontrakt tom 2018

Enligt klubben själv deras viktigaste kugge, vid sidan om planen, gentemot sponsorer osv. Kanske inte rätt argument för att låta en skadebenägen 32-åringen får fortsätta efter degraderingen 2016. Å andra sidan så är där nog ingen Superettaklubb som tackar nej till en skadefri Mickey D. Gjorde comeback under hösten och visade sig vara en extremt viktig inhoppare som, med sin storlek och bollmottagning,  fortfarande har förmågan att oroa motståndarnas försvar. Fullföljer han kontraktet, över 2018, lär det nog bli anfallarens sista säsong inom toppfotbollen och förhoppningsvis får han kröna det med ett Allsvenskt avancemang.

16 -årige Alex Timossi är synonymt med HIFs anfallsfotboll under 2017
Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån

Alex Timossi (18 matcher / 2 mål) Inlånad från Bayern Munchen

16 år, Årets HIFare och klubbens främsta talang under överskådlig tid. När resten av laget vek ner sig, under hösten, fortsatte Timossi att utmana och spela anfallsinriktad fotboll precis som ingenting hänt. Då hade ynglingen redan skrivit på ett proffskontrakt med världslaget Bayern Munchen. Enligt uppgifter får dock Olympias publik njuta av Timossis fotbollskonster tills den dag han anses redo för A-lagsspel i Tyskland. Något som bara det är värt entrébiljetten….

Moustafa Zeidan (1 match / 0 mål) Lämnat klubben

19-åringen vände hem, från England, 2016 men hamnade snett – både under Henrik Larsson och PeO Ljung. Ansågs inte kunna konkurrera och skulle lånas ut. Till slut hamnade dock Zeidan hos Syrianska som gav honom både speltid och förnyat självförtroende. Resultatet talade för sig själv och under hösten blev anfallaren uttagen i Sveriges U20-landslag. I HIF blev det ett ynka inhopp i Superettan och två i Allsvenskan.

I GÅR: Säsongen 2017 – Mittfältarna

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*