Guldboll, Reine och ett U21-derby…

Granen tog oss till Ryssland och Reine är på väg hem! Funderingar kring ett U21-derby och en krympt trupp…

Knappt tre veckor kvar till HIF kör igång 2018-års säsong (6 December). Man gör det med en hyfsat smal trupp. I dagsläget är dryga 20-talet spelare kontrakterade och framtiden för bla Monday Samuel, Jesper Lange och Surprise är fortfarande oviss. Åtminstone utåt sett!

Att jag tycker mig ha hört att HIF ska slimma truppen, inför 2018, och istället satsa på att värva karaktärsspelare rimmar väl i så fall rätt bra med den statusen. Troligtvis kan man tänka sig att behålla en sådan spelare som Surprise men avvaktar nog för att se om man kan locka till sig något bättre när de flesta Allsvenska klubbar nu börjar släppa de spelare som inte är aktuella kommande säsong

*******

Även om klubben, i dagsläget, enbart har sex försvarare så är nog Felix Bindelövs tid i HIF över. Det är ju faktiskt just på försvarssidan som man släppt mest rutin ( i form av Peter Larsson) och med tanke på att man redan har framtidsmän som Charlie Weberg och Calle Thulin som slåss om speltid så mår nog Bindelövs karriär bättre av ytterligare en säsong i Division 1. Dock hoppas jag att han hellre stannar i staden – varför inte Eskilsminne?

*******

Kan Reine vara på väg tillbaka till HIF? Enligt HD ligger bollen hos scouten själv Foto: Bildbyrån

Att HIF jagar en ersättare till Jonas Eidevall är ju ingen hemlighet. FC Rosengårds nya tränare visade dock inte upp några imponerande kunskaper, i sitt scoutande av andra klubbar, under sin sista säsong så all förändring, på den posten, måste ses som ett steg i rätt riktning. Men att Reine Almqvist åter är på tapeten får ju hjärtat att slå ett extra slag och känns ju bara så Allsvenskt….

*******

Efter gårdagens pärs mot Italien är vi nog många som insett fakta: Andreas Granqvist har inte i Superettan att göra…

********

Daniel Andersson – Lucas Ohlander, Erik Edman, Carl Johansson, Joseph Baffo – Elliott Sorin, David Svensson – Daniel Nordmark, Mohamed Ramadan, Yonathan Getachew – Álvaro Santos.

Avbytare: Anton Kinnander, Måns Ekvall, Tobias Zentio, Alexander Achinioti Jönsson.

HIFs startelva i U21-derbyt, mot Malmö, våren 2013. Har alltid triggats av spelare som kommer och går. Var tar deras karriärer vägen? Når de sina drömmar eller rinner allt bara ut i sanden?

Eliott Sorin, kom från franska Rennes och gjorde två U21-matcher för HIF. Numera är 24-åringen tillbaka i hemlandet där han spelar för AS Vitré.
Eliott Sorin, kom från franska Rennes och gjorde två U21-matcher för HIF. Numera är 24-åringen tillbaka i hemlandet där han spelar för AS Vitré.

Med gänget här ovanför vet vi det mesta om de flesta. Där fanns rutin i form av DA, Alvaro och Edman. Nuvarande A-lagspelare som Calle J och AJ. Utlandsproffs som Baffo och Ohlander. Några klamrar sig kvar på Division 1-nivå, någon sliter med en långtidsskada, någon har lagt fotbollen på hyllan och någon har vänt hemåt med förhoppning om att gräset skall vara grönare någon annanstans. Alla har dom någon gång representerat Världens Vackraste Förening och därmed hjälpt till att skapa och blivit en del av vår historia…glöm aldrig det. Oavsett om du lystrar till namnet Ramadan, Edman eller Sorin…

********

Sänder en tanke till 38-årige Fredrick Björk som, efter Örgrytes vändning mot Mjällby, nu lägger skorna på hyllan. Försvararen kom, på lån, från AIK 2005 och stannade sen i närmre 2,5 år innan resan gick vidare till bla Elfsborg och Esbjerg. Totalt blev det drygt 50 matcher för HIF för den gänglige mittbacken.

*********

Om Fotbollsgalan är den stora finalen på fotbollssäsongen så har Svenska Cupen de senaste åren utvecklats till en verklig upptakt på den nya säsongen. Förra säsongen hette våra motståndare Degerfors, BP och Djurgården. Vilka vi får möta, efter nyår, vet vi på måndag för då lottas nämligen grupperna i cupen.

*********

För övrigt så fortsätter jag gärna lobba för att ännu en HIFare, i det här fallet Andreas Granqvist, bör vinna Guldbollen! På måndag vet vi…

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*