Ropen skallar! Avgå, lämna!

Ropen skallar! Avgå, lämna!

Det snurrar på rätt friskt i vår förening och samtidigt brottas klubben med en rejäl utrensning av såväl spelare som anställda. I dagsläget är såväl styrelse som sk illojala spelare i skottgluggen!

 

”Dom stod och hånflinade när det stod klart att vi trillat ur” Dessa ord är de senaste som, just nu, går som en löpeld i de sociala medierna rörande HIF. Uppgifterna sägs komma inifrån HIFs omklädningsrum och skall röra hur två spelare agerade strax efter slutsignalen i kvalmatchen mot Halmstad.

Åter är det Linus Hallenius som är i skottlinjen. Denna gången är dock även Matthew Rusike namngiven som de två som är föremål för supportrarnas vrede. Enligt uppgifter skulle de båda spelarna varit märkbart nöjda med att klubben drösat ur och tydligt visat detta för de övriga spelarna. Ryktet spär man sen på, i diverse trådar, då Rusike sågs lämna Olympia strax efter slutsignalen och Hallenius inte funnits i truppen sedan vår dåvarande tränare stängt av honom under hösten.

Är det inte Blocketannonser så är det rykte om osämja i omklädningsrummet som skapar rubriker kring Linus Hallenius
Är det inte Blocketannonser så är det rykte om osämja i omklädningsrummet som skapar rubriker kring Linus Hallenius

Rusike, som alla vet, har redan deklarerat att han inte ämnade följa med klubben ner i Superettan och således lämnade tidigt. Hallenius, som kom som Henrik Larssons stjärnvärvning men sen hamnade i onåd, har varit väldigt tyst och själv inte kommenterat ryktena! Själv hade jag tyckt att det var mer intressant om uppgiftslämnaren klivit fram för, om detta nu stämmer, borde han/hon förstått att detta skulle komma ut i olika medier och vilka konsekvenser det skulle komma att få.

I veckan såg jag ett Youtube-klipp av och med Denzel Washington. Skådespelaren attackerade en drös journalister med en intressant frågeställning angående källkritikens vara eller inte vara. Washington menade att idag bryr många journalister inte sig om att ta reda på om något är sant eller inte utan det handlar bara om att vara först ut med nyheten. Detta innebär ju givetvis att om det skulle visa sig vara falska uppgifter så är skadan redan skedd. Därmed inte sagt att uppgifterna inte skulle stämma…

I våra olika sociala medier agerar vi, låtsasjournalister och supportrar, precis likadant när vi väljer att slänga ur oss vad som helst utan att, i många fall, tänka på konsekvenserna. Även om jag alltid själv försöker vara försiktig så har säkerligen även jag slängt ur mig funderingar och påstående som inte alltid varit riktigt undergrävt vilket kan leda till ett ifrågasättande utan dess like. Här skall dock våra kompisar på HD ha en stor eloge (åtminstone Helsingborgsdelen) som jag vet alltid är väldigt noga med sin research och avvägandet om vad man bör publicera eller inte.

I samband med att de senaste ryktet tog fart så hamnade även vår nuvarande ordförande i en svår sits. Plötsligt börjar supportrarna ta Henrik Larsson i försvar för att han valde att ”stänga av ” Hallenius men då är det istället styrelsen som bör avgå för att man påstått att stämningen i truppen varit ”god” under säsongen. Troligtvis har där funnits goda anledningar(ekonomiska)till att styrelsen valde att stötta Henrik Larsson och lät honom stanna kvar med förhoppningen att han skulle kunna reda ut situationen.

Sten-Åke har jobbiga dagar just nu Foto: Martin Klinteberg
Sten-Åke har jobbiga dagar just nu
Foto: Martin Klinteberg

Nu vet vi ju alla hur det slutade och självklart ifrågasätter man nu Tjärnlund och hans gäng. Frågan är bara om man kunnat agera annorlunda i en förening som stått på ruinens brant hela 2016 och chansat med ett tränarskifte under hösten? Om det hade fungerat eller inte kommer vi aldrig få veta utan vi får förlita oss på att styrelsen ändå agerade i klubbens bästa utifrån den fakta och de förutsättningar som man valde ifrån. Hur som så finns det alltid möjligheter att visa sitt missnöje med den sittande styrelsen eller, än hellre, förslå hur man kan förändra arbetet inför kommande år. Med tanke på hur många som brinner för klubben och alla tankar och ideér som man tar upp i sociala medier och forum så utgår jag från att valberedningen har fullt upp i dessa dagar. Ni når dem förresten, via mail,  på valberedningen@hif.se

Björkman, Atakora, Rusike och Chensinski! Där har ni de spelare som hittills har lämnat klubben. Två spelare, Micke Dahlberg och Jonatan Olsson, står utan kontrakt inför kommande säsong medan övriga, enligt avtal, borde dyka upp på Olympia igen efter julledigheten. Talade med Chrisse för några veckor sedan och han medgav att den tuffaste uppgiften gällde just truppens sammansättning. Hur man skall förklara för en spelare som sitter på ett kontrakt att han inte längre är önskvärd i klubben. Vår tränare påpekade dessutom själv att han, så sent som innevarande säsong, varit ”en i gänget” och nu ska behöva rensa bland sina kompisar. För vi kan nog räkna med att där är fler spelare som är på väg ut ur HIF. Samtidigt är jag imponerad av att vårt nya tränarteam kommit igång så fort. Jag, personligen, ser bara fördelar med att Chrisse och PeO kommer inifrån klubben och således har bra koll på vilka spelare som bör stanna och även plockas in underifrån.

Nu hoppas vi snart kunna lämna säsongsavslutningen bakom oss! Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN
Nu hoppas vi snart kunna lämna säsongsavslutningen bakom oss!
Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Identifieringen och avstängningen av de sk supportrar som inte kunde hålla känslorna i styr efter sista matchen har rullat på. Som det ser ut i dagsläget blir ett 20-tal personer avstängda från Olympia. Här tycker jag, till skillnad mot vissa sponsorers uttalande, att HIF agerat kraftfullt och tydligt i sitt samarbete med Polisen. Man har tydligt markerat att man inte vill ha dessa personer i och omkring klubben vilket borde sända starka signaler till de ev samarbetspartners som tvekar över en fortsättning på Olympia. Klubben har gjort vad man kan och nu hoppas jag även att alla övriga inblandade dvs sponsorer, supportrar osv gör vad de kan för att stötta klubben framöver. För här snackar vi omstart modell större. Med nya arena, mindre organisation, större konkurrens i jakten på sponsorer så har HIF verkligen en tuff resa framför sig.

Det första ni kan göra är att lösa ett medlemskap i föreningen. 350:- kostar detta och då får man, förutom rabatt på sitt årskort, även möjlighet att påverka klubbens beslut vid diverse medlemsmöte och, inte minst, det kommande årsmötet. Ett medlemskap borde definitivt stå högt på många Helsingborgares önskelista denna julen.

Med dessa korta funderingar så vill jag även passa på att önska alla våra läsare en riktigt god jul och ett Gott Nytt HIF-år! För visst ska vi väl tillsammans se till att det blir gott att vara HIFare igen…

Martin Klinteberg BBL

3 kommentarer

  1. Väl talat – sysslar med källkritik i min vardag men det borde vara en del av det “livslånga lärandet” och inte bara begränsas till skolbänken…
    God jul själv och Gott nytt HIF-år på er alla i AOH -:)

  2. Åååh, blir så trött på ännu en “journalist” som inte förstår någonting om supporterskap. Bättre du kniper näbben än att du bara gör bort dig själv som du gör nu och att folk som förstår skrattar högt åt dig. Hallenius ska bort, svårare än så är det inte. Varför ska det vara så svårt att acceptera? Är du polare med honom eller vad? Det verkar inte bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*