Så var dom bara tjugotvå…

Vår nya tränartrojka har varit tydliga vad avser förutsättningarna inför den kommande säsongen. Truppen skall bantas till 19 spelare och därför är det kanske inte konstigt att dörren på Olympia bara öppnas utåt i dagsläget

I dag presenterar Örebro en ny mittfältsgeneral som skall lyfta laget ännu en nivå i jakten på Allsvenska topplaceringar. Namnet på mittfältaren är Johan Mårtensson och jag vet faktiskt inte om supportrarna till närkingarna kommer att bli så mycket lyckligare när man summerar den kommande säsongen.

Johan Mårtensson har gjort sitt i den röda tröjan
Foto: Samone Klinteberg

Mårtensson kom till HIF, från holländska Utrecht, 2014 och vi var nog många som lät oss imponeras av värvningen med tanke på att Mårtensson nosat på en uttagning i det svenska A-landslaget. Personligen såga jag även 27-åringen som en möjlig arvtagare till Gashi som pådrivare från sin defensiva mittfältsplats. Med facit i hand kan vi konstatera att HIF och Mårtensson aldrig riktigt klickade och därför tror jag inte heller att HIF-supportrarna ligger sömnlösa över den här övergången.

På över 60 Allsvenska matcher lyckades Mårtensson noteras för två assist!! Detta kan jämföras med att han, på sina två A-landskamper, faktiskt noterats för ett mål. Det må vara på en januariturne mot Elfenbenskusten men ändå. Visst måste väl en kontinuerlig startspelare kunna leverera mer under nästan tre hela säsonger i Allsvenskan?

I övrigt kan vi konstatera att med Mårtenssons flytt så är HIF nu uppe i fem flyktande spelare. Och dörren är definitivt inte stängd ännu…

Chensinski får lära sig uppskatta Guinness, Irish Stew och Cabbage när han flyttat till Shamrock Rovers i den Irländska ligan. Jesper Björkman får njuta av plastmatta när han gör en nödvändig omstart i Gefle. Matthew Rusike och  Lalawele Atakora har mig veterligen inga nya klubbadresser i dagsläget men i den röda tröjan har det gjort sitt.

Atakora letar fortfarande ny klubbadress
Foto: Björn Wijk

Vilka står då på tur? Ja det är det väl egentligen bara PeO, Chrisse och spelaren själv som vet men då minst tre spelare till måste ut innan truppen är hanterlig så finns där givetvis många rykten och spekulationer ute på våra sociala medier. De tre hetaste namnen, i dagsläget, är Jordan Larsson, Micke Dahlberg och Darijan Bojanic.

Den sistnämnde har kopplats samman med Östersund och i media har Bojanic även uttalats sig positiv till klubben och deras spelstil. I sina bästa stunder är Bojanic en gudabenådad fotbollsspelare men tyvärr har det varit alldeles för mycket toppar och dalar i mittfältarens karriär. 21-åringen har ju varken fått till det i Göteborg och i Helsingborg vilket jag tolkar som att talangen hade mått väldigt bra av en säsong i Superettan för att kanske äntligen hitta sitt spel och, framförallt, en jämn och stabil nivå.

Micke Dahlberg har, av naturliga skäl, kopplat samman med Gefle där han spenderade, den kanske bästa tiden, i hans karriär. Tiden i HIF har kantats av skador och under tre säsonger har det bara blivit drygt 40 matcher där anfallaren startat lite mer än hälften av matcherna. I sina bästa stunder är Dahlberg en oerhört kompetent anfallsspelare och med en skadefri säsong, i Superettan, hade säkerligen anfallaren kunnat dubbla sin målskörd i klubben (11) utan problem. Troligtvis ligger bollen hos 31-åringen som får värdera om han skall fortsätta resan i Världens Vackraste Förening.

Då kommer vi till ryktenas man – Jordan Larsson. 19 år gammal och på gränsen till att få prova på spel med A-landslaget. Succé i U21-landslaget och uttagen till OS i Rio. Sju mål i Allsvenskan trots spel i ett bottenlag. Alla ni som tror att Jordan Larsson spelar i Superettan 2017 räcker upp en hand!

Är Superettan verkligen rätt steg för Jordan Larsson?
Foto: Samone Klinteberg

Jag har talat med en del personer i anfallarens närhet och samtliga är överens om att Larsson Jr är för bra för att harva runt i andra divisionen den kommande säsongen. Dessutom spelare händelserna vid den sista kvalmatchen också in i valet av klubb den kommande säsongen. Jag är givetvis benägen att hålla med dem. Förhoppningsvis lockar utlandet (ex Nijmegen alt Feyenoord) vilket, i så fall, skulle innebära att sköna, viktiga, välbehövliga euro hade trillat in på klubbens tomma bankkonto. För – lets face it – Jordan Larsson är HIFs enda riktiga sparkapital inför framtiden…

Här hittar ni den nuvarande truppen

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*