AOH tippar Allsvenskan – Omgång 4

Det är dags för den fjärde omgången av Allsvenskan. Och den startar redan idag med tre matcher. Bland annat kommer AIK spela på hemmaplan mot Malmö FF. Blir det 43.000 i publiksiffra idag också?

1) Östers IF – BK Häcken

Jimmy: Häcken har fått igång fjolårets målproduktion, även om motståndet “bara” var Djurgården ska man inte ta ifrån Häcken deras fantastiska insats på planens sista tredjedel. Effektivitet, vilja och motivation slår klass, men klass är något Öster saknar – det tog dem 80 minuter innan de skapade en chans mot Helsingborg i förra hemmamatchen och BK Häcken är ett “bättre” lag än Helsingborg är just nu. Bör bli en enkel bortamatch för Gerhardssons mannar.
Slutresultat: 0-2

Vicky: Häcken vann med 4-0 i omgång tre mot Djurgården och Öster vann med 1-0 mot Syrianska. Häcken hade en fantastisk säsong 2012 och nu är det upp till bevis om man kan hålla två Göteborgslag på topp. Jag tror att Häcken vinner, det känns som om de har kommit igång ordentligt med målskyttet nu.
Slutresultat: 0-1

***

2) Halmstads BK – Åtvidabergs FF

Jimmy: Halmstad har mött bra lag i inledningen av säsongen och har ännu inte “gjort bort sig”, Åtvidaberg slog chockerande AIK i förra omgången hemma på Kopparvallen men det är nog också den enda skräll de kommer att göra denna våren. HBK kommer ta årets första tre poängare och Örjans Vall kommer få se dem rulla ut den forna HIF tränaren Peter Swärdhs lag.
Slutresultat: 3-1

Vicky: Två ”bottenlag” som möts i Halmstad. HBK har ännu inte vunnit i år och jag tror att det blir lite utav en målfest i Halmstad på onsdag.
Slutresultat:4-2

***

3) AIK – Malmö FF

Jimmy: Det skall på förhand föreställa ett toppmöte men AIK har inte öppnat årets säsong på ett imponerande vis, Malmö är ständigt favoriter men har bekymmer med skador och imponerade inte allt för mycket i matchen mot Kalmar i helgen. En jämn, tillknäppt match på en usel gräsmatta på SvFF:s arena, ett mållöst “kalas” skulle inte förvåna, inte alls.
Slutresultat: 0-0

Vicky: Denna match ser jag också fram emot. Malmö FF har öppnat starkt och ligger på en andra plats i tabellen med samma poäng som IFK Göteborg som leder den. AIK har ännu inte vunnit någon match och det är dags att visa Friends Arena vem fotbollsplanen tillhör. Publiken förtjänar att se mål, men hag tror tyvärr inte att de kommer att komma ifrån de svart-gula idag. Malmö FF vinner, och gör premiärmålen, i allvenskan, i Friends Arena. 
Slutresultat: 0-2

***

4) Djurgårdens IF – Brommapojkarna 

Jimmy: Djurgården är Sveriges sämsta lag just nu, utan tvekan, men de kan trösta sig med en sak – ligger de under är det bara att kasta in en frukt på planen så får de en ny chans att vinna matchen samtidigt som motståndarna får finansiera resorna på nytt. Brommapojkarna må sakna en trupp för allsvenskan men det är DIF de möter, inte Real Madrid, en bortavinst är att förvänta sig.
Slutresultat: 0-1 

Vicky: Djurgården ligger sist i tabellen just nu med NOLL poäng hemspelade. Brommapojkarna vann sin senaste match och har i år vunnit en, förlorat en och spelat en oavgjord. Djurgården måste agera, snabbt, och börja spela hem poäng NU om detta inte ska bli ett fiasko-år. Jag har ganska lite sympatier för båda lagen men tycker att Djurgården och Stockholm Stadion hör hemma i Allsvenskan, därför tippar jag med hjärtat idag.
Slutresultat: 1-0 

***

5) Kalmar FF – IF Elfsborg 

Jimmy: Kalmar har inte varit bra sen premiärvinsten borta mot Syrianska, Elfsborg har plockat tre poäng på lika många matcher och det är nog på Guldfågeln arena Jörgen Lennartsson slipper förklara varför hans lag inte vann för första gången i år.
Slutresultat: 0-2

Vicky: Den här matchen är den som jag ser fram mest emot i den här omgången. Elfsborg spelade lika mot IFK Göteborg och Kalmar FF förlorade mot Malmö FF i den tidigare omgången men utöver det är det två väldigt starka lag överlag torts att de regerande mästarna faktiskt inte vunnit en enda match i år. Kommer vinsten i Kalmar? Jag tror det.
Slutresultat: 1-2

***

6) Mjällby AIK – Gefle IF FF

Jimmy: Blev imponerad av Mjällby på Olympia i måndags, inte för de spelade den vackraste fotbollen eller för att dem mötte ett bra motstånd (nej, HIF var skitdåliga rent ut sagt) men man spelade smart – utifrån förmågan och kapaciteten i truppen. Gefle kommer som de flesta säsongerna kampera på kvalplatsen när säsongen går mot sitt slut, när Mjällby har vind i seglet blir det svårt att slå dem på Strandvallen.
Slutresultat: 2-0

Vicky: Både Mjällby och Gefle vann sina matcher i den tidigare omgången och Mjällby verkar ha kommit starkare tillbaka efter frukt-incidenten i Stockholm. Två lag som jag inte har särskilt bra koll på tyvärr och jag tippar därför ett x. 
Slutresultat: 1-1

***

7) IFK Göteborg – Syrianska FC 

Jimmy: Håller IFK som främsta kandidat till att vinna allsvenskan i år, de har visat med sin starka inledning att Stahre har fått in “sin prägel” på laget och den vinnarkultur han står för. Syrianska har inte haft den bästa inledningen, även om man överraskade ett svagt AIK med 0-0 matchen på Friends Arena kommer man ha svårt för att göra detsamma mot ett mycket starkare IFK Göteborg. Målkalas utlovas!
Slutresultat: 4-0

Vicky: Jag tycker att IFK Göteborg hit en tills har varit ett mycket intressant lag att följa. Kan man hålla sig ifrån skador så tror jag att man kan gå långt. IFK har under säsongen inte släppt in ett ända mål och om den trenden fortsätter så kan de bli livsfarliga. Göteborg spelade 0-0 mot Elfsborg i förra omgången och Syrianska förlorade. Göteborg har inte släppt in något mål i år – Syrianska har inte gjort något mål i år. Spräcks nollan idag? Det tror jag inte! 
Slutresultat: 3-0

***

Peter Larsson
Peter Larsson missar matchen pga avstängning.
Foto: Bjarki Tordarson

8) IFK Norrköping – Helsingborgs IF 

Jimmy: Efter att ha sett ett HIF jag slipper se igen under måndagskvällen är det svårt att “tippa dem som vinnare”, även om man hjärtat alltid kommer vilja det. Larsson avstängd, Walid Atta kändes rätt loj, Sadiku var inte i stöt och framåt gjordes det BARA ett mål – mot ett på pappret lätt motstånd. Norrköping må inte vara som att spela mot Malmö på Swedbank, men faktum kvarstår – Roars mannar måste vända en negativ trend. Ett oavgjort resultat blir det i denna match.
Slutresultat: 1-1 

Vicky: Måndagens match för Helsingborg behöver vi inte ens prata om men jag hoppas att en man som kan styra skeppet kommer tillbaka, jag talar förstås om Adrian Gashi. Norrköping kan tyckas vara ett lag som Helsingborg enkelt ska vinna mot men det sa vi även inför Mjällby matchen. Norrköping har två vinster i bagaget (precis som HIF) och en förlust nu senaste (precis som HIF). Om inga ändringar sker i HIF-truppen och om inte energin förändras så tror jag tyvärr att vi får se ännu en ganska trött fotbollsmatch. Mattias Lindström har gjort mål i samtliga matcher hit en tills och om han kan göra mål mot Norrköping återstår att se, jag anser personligen att där är ett par andra (inga namn nämnda) som bör kliva fram och visa vad de röd och blåa färgerna står för. 
Slutresultat: 1-0

bbl_jimmy_fors

bbl_victoria_jongard

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*