Reflektion – Trelleborgs FF (h)

Vi skriver torsdagen den 23 juni, dagen innan midsommarafton och konstarerar efter HIF’s 7-3 seger att bägge lagens försvar redan hade tagit en tidig midsommarledighet.

Efter förra matchen, och även matchen innan, lovade Conny att det skulle jobbas med anfallsspelet på träningarna. Och framför allt på den sista tredjedelen av plan. Och jag får väl lyfta på hatten och buga. Anfallsträningen var lyckad, succéartad faktiskt. Men… – och jag som normalt sätt alltid är positiv – vad f-n hände med försvaret?

***

Det blev en riktigt underhållande match. Många mål, bra anfallsspel och spelarna (de offensiva) visade en spellust och vilja som vi alla saknat den senaste tiden. Utan att överdriva något speciellt, skulle jag vilja påstå att samtliga på mittfält och anfall gör sin bästa match på hela säsongen?

***

Skönt att det lossnade för Gerndt. Och hoppas det håller i sig i de få(?) matcherna han har kvar i HIF-tröjan! Men även om Gerndt var mycket bra idag så överglänstes han utan tvekan av Rasmus Jönsson.
Tv-bilderna visade Gerndts klackning och sedan Rasmus dribblingar fram till målet. Det som inte rullades på repriserna var förarbetet. Där Rasmus jobbar i försvarspel och på så vis öppnar upp för sitt eget avslut. Landslagsklass!

***

Tungt idag för den annars så stabile Pär-i-målet. Tungt idag för det annars så stabila försvaret.

***

Gashi är inte van vid att spela mer än två matcher i rad (med tanke på hans tidigare förmåga att samla kort). Så det enda sättet för honom att få vila är att han blir utbytt av Conny…*ironi*

***

Nu leder vi serien med 5 poäng. Och i år ska det försprånget inte tappas…känn ingen press…

***

Att Conny har ett gott öga till Allt Om HIF visar sig extra tydligt då vi kommer (i vanlig ordning) köra “Conny – Dagen efter” i morgon, trots att det är midsommarafton. Så där har ni något att se fram emot efter intaget av sill, potatis och eventuellt starkare dycker.

***

Reflektionsfunderingarna störs idag av att det firas kalas på hemmaplan, dottern fyller år, men glädjen för att HIF vinner denna tuffa match är minst lika stor. Det enda som gnager i bakhuvudet är – 3 insläppta mål -. Men det får vara förlåtet idag, bara HIF kör med lika mängder anfall som försvarsträning nästa vecka…

***

SERIELEDARE!

 

2 kommentarer

  1. Jo, den som ändå varit där… knappt 8000 – det är för dållit.
    Men – ändå, jovisst. 0-1 kändes redan som nåt ovidkommande. Det här skulle bara effektueras. “Mosa dom!”, sa jag till mig själv, mellan midsommargrogg och kaffebryggning. Och så: Barcaspel och lättsinne, i en salig blandning.
    Detta är potientalen och det var ett vackert besked.
    Men, men… som vanligt…MEN: hur dåliga är egentligen TFF? Sämst i Allsvenskan? Svar på måndag. GLAD midsommar.

  2. Gott! Äntligen rörlighet, löpningar och lust! Det här behövde grabbarna och visst tråkigt för Pär med 3 insläppta, lite onödigt. Varför spelar inte Edman? Grattis HIF och glad midsommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*