Inför TFF – med P-O Ljung

Det är tätt på given med matcherna och i morgon tar HIF emot Trelleborg. Ett Trelleborg som verkligen har blandat och gett denna säsong.

Det kommer att bli tufft imorgon. De är svårberäkneliga och har ett riktigt bra omställningsspel som vi inte får underskatta, säger PO

Många på läktaren och framför tv-apparaten satte lite i halsen när man fick höra att HIF tagit över matchen i andra mot Norrköping.

– Ja det är väl kanske så att som tränare vet man vad man velat åstadkomma och det var ett fall framåt gentemot matchen mot Gais, men det kunde självklart varit mycket bättre också. Vi har haft genomgängar om vad som var bra och dåligt samtidigt som vi gått igenom vad vi ska tänka på mot TFF.

Min upplevelse är att vi har väldigt svårt mot lag med centrerat mittfält, hur ser du på det?

– Nja, att Gais lyckades som de gjorde berodde mest på vad vi gjorde och inte gjorde. Efter den matchen snackade vi om hur vi skulle uppträda organisatoriskt, hur vi startar anfall och hur vi arbetar i defensiven. Detta blev bättre mot Norrköping även om vi kanske inte hotar så mycket bakom backlinjen som vi skulle vilja. Det är viktigt och vi vet att våra spelare kan detta då de spelar i Helsingborgs IF.  Vi måste hjälpa bollhållaren mer helt enkelt.

Rachid har ju haft det lite jobbigt. Han snurrar och dribblar men får inte riktigt till sista läget och ibland känns det som att det går för fort i dribblingarna. Men det är klart, om hans lagkamrater inte löper så blir det ju inga inspelsalternativ heller och då ser det bara taffligt ut från Rachids sida.

– Jo men samtidigt ska han kunna utföra det i hög hastighet och ändå se alternativ. Men det viktiga är att vi måste utnyttja de tillfällen då vi har Rasmus rättvänd i spelet och där är löpningarna från kanterna viktiga.

Det är skönt att kunna sitta och kommentera i efterhand, en sak som man undrar över är om det var så smart att ta en veckas uppehåll.

– Ja det är ju sant men vi ska komma ihåg att vi har ett tufft schema framför oss och vi valde att ge lite ledighet. Det kanske innebar att vi var ringrostiga men förhoppningsvis får vi tillbaka detta framför. Sånt kan man aldrig veta och det är tjusningen med det hela.

Inför morgondagens match, hur ser det ut? Hur är det med Gerndt?

– Gerndt var i full träning och med provspelarna hade vi 23 utespelare på träningen idag. Även Eiswohld var i full träning idag efter sitt motlägg i U-21-matchen mot Mjällby. Det ser bra ut och vi har trots poängmissarna en bra känsla inför i morgon.

23 utespelare, inte som hösten 2009.

Nej, det var ingen kul höst. Vi använde 26 eller om det till och med var 28 olika startspelare den hösten. Och med alla skador och sjukdomar så kunde vi inte träna de få gångerna som vi hade tillfälle för träning. Flera spelare var tvungna att spela på sprutor för att kunna delta och vi fick aldrig möjlighet till återhämtning. Det var aldrig några skador som vi heller kunde undvikit på grund av vad och hur vi tränade.

– Men en skillnad mot då och nu är att vi sedan Conny kom blivit ett mycket bättre kollektiv. Tidigare byggdes spelet mer kring enskilda spelare och det blev vi ju grymt straffade för när Henke, Lantz och Rasmus var borta.

Morgondagens match då?

– Ja som jag sa tidigare så är det en farlig match. De är bra i omställningsspelet och kan slå vem som helst. Det är inte många lag som gör 3-0 på Elfsborg till exempel. Och jag hade hellre mött ett helt ordinarie TFF än ett lag som är skadedrabbat. Det är svårare att veta vad man har att vänta sig.

– Förhoppningsvis kommer det att lossna för oss igen framåt i morgon. Vi gjorde 60 riktigt bra minuter mot dem i cupen. Och ni som läser detta, kom och titta i morgon, vi behöver er.


1 kommentar

  1. Klart man kommer – jag var & spanade in HIF mot TFF i början av mars så jag måste ju älska TFF -:)

    Minns från den matchen att TFF började bra, lyckades stressa HIF till många långa bollar men efter ett tag vågade HIF:arna hålla i bollen och kommer också ihåg att Rasmus spelade på topp och man märkte redan då vilket lyft det var för honom & laget när han spelade där och inte på en kant…

    TFF:s försvar var rörigt och tror mycket det beror på alla skador som Prahl fått parera men man såg då & även i Cupen senast där vi hade chanser till både 3- & 4-0 i paus att spelar HIF som de ska är det inga problem – men TFF kommer kriga ordentligt med tanke på de åkt på 2 stjärnsmällar nyligen men alla goda ting är ju tre…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*