Reflektion – Örebro SK (b)

Det blev delad ära mot HIF’s bogeyteam nummer ett, Örebro SK, i en ganska tråkig match. Men vi tar det positiva först; – vi är SERIELEDARE!

Skulle gärna vilja sparka igång motorsågen med en gång. Men efter ett par minuters funderande, kommer jag fram till att; Det var förmodligen denna matchbilden som herrar Karlsson och Ljung hade förutsett och förutspråkat? HIF hade ett tight, samlat försvarsspel där man (stundtals) stängde ytorna för Örebro-anfallarna på ett föredömligt vis. Och det ger ju också det resultat att dagens bästa HIF’are utan tvekan blir Peter Larsson och Marcus Nilsson. (Pär ligger inte långt efter då han återigen gjorde en makalös räddning).

***

Men motorsågen är snart igång…

***

Försvaret gjorde en klart godkänd match, det är mer än vad man kan säga om anfallet. Ifjol höstas hyllade jag firma Gerndt&Sundin till skyarna. I år har de devalverat sitt värde till knappt godkänd allsvensk klass. Sundin springer, och säker de rätta löpningarna. Mycket till ingen nytta, då passningarna framåt sällan kommer. Gerndt är på plan, men inte plats. Han är ombytt men inte med i matchen. Han är helt enkelt fel ute, precis hela tiden… Det var dock nära att han fick till en “Göteborgare”, det vill säga, en enda spark i matchen som gav resultat. Men ribban var i vägen denna gång.

Uppgivenheten och frustrationen lyser igenom hos Gerndt totalt. Och jag tycker det är dags att bänka honom nu? In med Jönsson på topp tillsammans med Sundin (så kanske Sundin får igång sitt spel också?).

Och nej, jag tycker inte inte Gerndt ska vara vara vår enda spelare som tar de fasta situationerna. Det har inte gett mycket resultat än så länge, och jag tror han skulle göra större nytta framför målet!

***

– (Påhoppet mot AIK’s supportrar, redigerat i efterhand då mer info om händelsen i Södertälje kommit fram. / Ymer)

***

Trots att vi tog första poängen mot Örebro på bortaplan på över tio år, känns det inte som ett steg framåt? Det var inte bara i denna matchen som passningspelet, positionsspelet och anfallsspelet har havererat eller varit osynligt. Det känns som en trend… Trots detta, behåller vi nollan i förlustkolumnen men det visar mer på att årets serie kommer bli jämnare än att HIF är bättre i år.

***

Jag ser gärna ett mer aggressivare, anfallsinriktat HIF till nästa match, håller du med?

***

Domare Hansson gjorde väl inget större väsen av sig idag. Men det dröjde 30 minuter innan HIF fick första frisparken…

***

En poäng är bättre än ingen, fan man måste ju vara nöjd i alla fall…

***

Nä, nu lägger vi denna matchen åt sidan, glädjer oss att påskhelgen varit helt otroligt härlig och ser fram emot nästa helg då BK Häcken kommer på besök på Olympia.

***

S E R I E L E D A R E!!!

6 kommentarer

 1. Klart man ska vara nöjd. Förra året satt jag och led mig igenom hela matchen och såg Örebro dominera totalt. Det fanns inte ens en förhoppning om att vi skulle kunna ha tagit en poäng då.

  Idag tyckte jag däremot att det var en jämn matchbild där vi fick ett litet övertag efter kvitteringsmålet och med marginalerna på vår sida hade vi vunnit matchen. Men å andra sidan hade vi ju marginalerna med oss när vi vann mot Syrianska i fredags.

  I det stora hela tycker jag att försvaret och mittfältet spelar riktigt bra. Försvaret agerar med pondus och mittfältet har fysiken och jävlar anammat att jobba matchen igenom vilket har gett resultat.

  Det enda orosmomentet är att Sundin/Gerndt inte funkar ihop och har inte lyckats få till det på de senaste tre matcherna. Det finns inget samspel dem emellan och jag tycker att Gerndt försvinner ut mot kanterna allt för mycket och att han dessutom alltid stannar upp spelet istället för att gå på mål direkt. Men det är kanske det som skiljer en anfallare med sjävförtroende och en som tvivlar på sig själv.

  Tror att Jönsson skulle tillföra mer i anfallet med sin kreativitet och att Rachid hotar mer med sin teknik och snabbhet på kanten. Hoppas att vi får se dessa förändringar till nästa match.

  Ikväll glädjs jag i alla fall över serieledning och att vi börjat bättre än förra året!

 2. Håller med dig i stora delar av ditt inlägg. Jag hade gärna sett rachid på topp tillsammans med Rasmus, rachid är en fantastisk kvick och smart spelare, hade säkert kunnat skapa ytor och spela fram sin smarta kollega Rasmus dock blir det för många rokader inom laget då.

  Sen tycker jag domare Hansson är riktigt usel åt båda hållen idag. Såg inte vem i Örebro det var som var nära att förstöra Holgerssons karriär med att fullständigt idiotiskt hoppa in med raka ben och båda sullorna före, vad hände? Jo vi fick inkast! Var det inte Hansson som visade ut Lantz förra året mot Dif efter hans tackling? Sen försöker Hansson hålla det på en hög nivå men blåser åt väldigt konstiga saker och släpper överfall!

 3. Bara att hålla med Björn angående sultacklingarna. Det var dessutom 2st tacklingar med sträckta ben och 2 sulor upp. Resultatet var 1 gult och ett inkast. Bedrövligt.

 4. Ja, en sak e klar, det är dags att göra en förändring framåt. Vet inte om Gernts framgång har stigit honom åt huvudet men engagemang och djävlar anamma tycks saknas.

 5. Vet inte vem av de 2 som är sämst men jag skulle förorda att Gerndt togs ner i reservlaget och fick en chans att jobba upp timing o självförtroende för han har viktiga spetskvaliteter som måste få komma fram. Sundin är väl som han brukar? God idé att låta Rasmus kliva fram och att Rachid kliver in till vänster. Riktigt kul att se det samlade försvarsspelet med en Peter Larsson i toppform! Det lovar gott men om Gendt/Sundin ska komma igång så behöver de också bollar att jobba med från innermittfältarna och för där läggs end el av anfallsspelet, hur tycker ni det har sett ut så här långt?

 6. Det går inte annat än vara nöjd med en pinne mot ÖSK även om Rasmus friläge & Gerndts “göteborgare” kunnat ge full pott så vet man ju hur tudfft det varit för HIF på Behrn Arena tidigare och då tror jag alla i HIF är nöjda…

  Men med tanke på hur torftigt anfallsspelet sett ut måste det ske något som t.ex. sätt Gerndt på bänken då han verkar hamnat i samma tankevakum som Pringle en gång i tiden när han var klar för Benfica och bara sprang runt & existerade på planen men uträtade inte ett jota – men också få upp tempot i press- & passningsspelet och då krävs bättre rörelse i hela laget – dock môcket gôtt att vi är där vi hör hemma: Serieledare!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*