Bra för solbrännan

Långfredag ska, enligt dom mer religiösa än jag, innebära lidande och vi drygt 9 000 som sökte oss till Olympia när HIF tog emot Syrianska fick verkligen lida…

Det var en plågsamt dålig tillställning ända fram tills Rasmus Jönsson lyckades peta in det mål som gav tre poäng och därmed räddade dagen.

För att travestera en gammal filmtitel kan man konstatera att ”HIF hade minsann inte bara tur med vädret, de hade tur som lyckades vinna också, trots en ganska dålig prestation”.

Eftermiddagens behållning, för oss som satt på östra läktaren, var annars att man kunde lägga en bra grund för solbrännan. Dessvärre kändes det stundtals som om även en del hemmalirare också mest ägnade sig åt bättra på solbrännan! 

En riktig ljusglimt, i ett ganska kompakt mörker, var förstås Simon Therns inhopp. Men han gjorde i stort sett bara en grej och även om han gjorde den bra så behövdes det inte så mycket den här eftermiddagen för att vi skulle vända mungiporna uppåt.

Risken är att de vänder neråt idag när HIF ska ställas mot sitt bogey-team Örebro på Behrns arena. Men som den ständige optimist jag försöker vara konstaterar jag att alla sviter bryts förr eller senare och därför hoppas jag att HIF kan vända hem till Helsingborg med tre poäng i bagaget.

Hade gärna tagit en sväng till Örebro för att se det hända, men eftersom jag precis återvänt från Skåne och dessutom har en ny resa inplanerad kommande veckoslut får det bli TV.

Jag är lite nyfiken på hur Conny och Per-Ola har resonerat inför dagens match.

Eftersom MFF gick på en mina mot Elfsborg så har ju HIF ett gyllene läge att bli enda laget hittills som inte tappat poäng. Men för det krävs seger. Försvaret har ju varit nästintill lysande hittills i år medan anfallet mest lyst med sin frånvaro. Det är alltså där nyckeln finns. Eller möjligen ett steg bakom.

Kan förklaringen till att Alexander Gerndt och Erik Sundin bara gjort varsitt mål i år vara att de inte fått rätt bollar? Eller letar de fortfarande efter formen? Per-Ola Ljung berättade för mig före Syrianska-matchen att båda killarna visar bra takter på träningen.

Jag och alla andra HIF-supportrar väntar bara på att det ska lossna för dem och att de ska visa sin fulla kapacitet. Det får knappast ett bättre tillfälle än i dag eftersom det kommer att krävas av dem om det ska bli seger.

Ser i dagens Sportbladet att veteranerna Edman, Lindström och Andersson meddelar att ”vi kan lika gärna lämna w.o. för däruppe vinner vi inte ändå.

Jag hoppas att ÖSK-arna läst det och räknar med en lätt seger. Då har HIF chansen.

Simon Thern får gärna göra ett inhopp idag också. Och Rachid vill jag hemskt gärna se på planen, gärna från start.

Mot Syrianska spelade jag på flera resultat som skulle innebära en flermålsseger för HIF. Dumt nog trodde jag inte laget skulle nöja sig med 1-0, en gång till. Det misstaget har jag inte gjort om idag. Fast eftersom det är bortamatch valde jag 0-1. Och blir väldigt glad om det slår in.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*